Træner du? Så hurtigt kan du se resultatet

Hvis du leverer en intensiv træningsindsats og ikke har alt for stort et ydre fedtlag, så vil du kunne se, at dine muskler bliver mere markerede efter fire til otte uger. Sådan siger Jon-Erik Kawamoto, der er styrke- og konditionsspecialist til Womenshealthmag.com.

Hvis du synes, det lyder demotiverende, at du måske skal træne en måned mere, før du overhovedet kan se noget på kroppen, så er det med at have fokus på de andre ting, der sker, forklarer han. Fx vil du hurtigt kunne mærke, at det bliver lettere for dig at bære indkøbsposer og at gå på trapper.

Få Anne Bechs guide til at bygge en gudindekrop op på 28 dage på Femina.dk 

Den bedste træning

Er du meget utålmodig i forhold til at se forandringer, så er visse former for træning mere effektive end andre. Blandt andet er såkaldt high-intensity interval training (hiit), som efterhånden udbydes i flere fitnesskæder, tre til fire gange om ugen noget af det mest effektive. Det skyldes, den høje fedtforbrænding, som du opnår ved netop denne træningsform, forklarer eksperten. Når du forbrænder dit fedt på kroppen, vil dine muskler træde tydeligere frem.

Sådan kommer du i dit livs løbeform. Få guiden på Femina.dk 

Sådan skal du spise

Et andet vigtigt aspekt er din kost. Hvis dine muskler skal vokse, så skal du give dem noget næring. Og det gør du primært gennem proteiner.

- Glem ikke din kost. Hvis det er dit træningsmål, at dine muskler skal gro, så skal du have flere proteiner ind i hvert måltid. De er musklernes byggeklodser, siger Jon-Erik Kawamoto til Womenshealthmag.com.

Han forklarer, at hvis du træner meget og gerne vil hjælpe dine muskler til at vokse, så skal du spise 0,5 gram protein per kilo kropsvægt om dagen.

Husk afslapning

Selvom du gerne vil se resultater hurtigt advarer han dog om, at du ikke må overtræne. Hvis dine muskler ikke skal nedbrydes i stedet for at vokse, og hvis du vil undgå skader, så skal du holde hviledage hver uge. Ellers giver du ikke kroppen ro til at restituere. 

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip