Træner-legende sammenligner Norge med Barcelona

Den tidligere Bayern München-træner Ottmar Hitzfeld ser ligheder mellem Norges spillestil og det berømte FC Barcelona-koncept

Det er presspillet, den dobbelte Champions League-vinder refererer til.

- Norge slår stadig mange lange pasninger, de er gode på dødbolde og godt defensivt organiseret. Men de er også begyndt at kombinere godt - næsten som Barcelona. Norge kan slå enhver modstander på hvilken som helst dag, siger den nuværende landstræner for Schweiz i forbindelse med VM-kvalifikationskampen mellem de to lande tirsdag.

Den norske landstræner, Egil "Drillo" Olsen, kan godt forstå, at Hitzfeld sammenligner hans hold med det spanske storhold - og de er da også inspireret af spillestilen i Barcelona, fortæller han.

- Defensivt er der mange, som kan lære af Barcelonas genpres. Vi har arbejdet med genpres, når vi taber bolden - og det er den fase, vi har hentet inspiration til, siger Drillo til TV2 Norge.

Offensivt vil nordmændene dog ikke lade sig sammenligne med Barcelona. I stedet mener Drillo, at man skal kigge andetsteds i fodbold-Europa for finde en norsk-spillende klon.

- Den "klikk-klakk-fodbold", som Barcelona spiller, udfører vi ikke. Barcelona er i den europæiske top, når det gælder afleveringsspillet. Der er vi helt klart forskellige. Vi ligner nok mere klubber som Dortmund og Atletico Madrid, når det gælder den del af spillet, siger Drillo om spillet fremad på banen.

Norge, Drillo, Schweiz og Hitzfeld mødes i aften på Ullevaal Stadion i Oslo i en meget afgørende kamp i VM-kvalifikationen.

Dagens Gossip