Træner: Wozniacki skal frem til kvartfinale

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki bør som minimum holde sin seedning og spille sig i kvartfinalen ved US Open - årets sidste grand slam-turnering - som begynder mandag.

Det mener den danske toptræner Michael Mortensen, der i 2011 førte kineseren Li Na frem til triumf ved en anden grand slam-turnering French Open.

- Carolines første målsætning må være en kvartfinale, og når man først er der, så er der ikke så lang vej til de rigtig sjove kampe.

- Men det er ikke nemt. Der er ikke længere lette kampe hos kvinderne, hvilket der var tidligere, siger Michael Mortensen.

Wozniacki er seedet som sekser i New York og møder i første runde den ukendte kineser Duan Ying-Ying, der blot er nummer 135 i verden. Det er første gang, at spillerne møder hinanden.

- Det er meget positivt, at Caroline er seedet til kvartfinalen, for så undgår hun en af de helt store kanoner i de første fire kampe. Så kan hun spille sig godt ind i turneringen og blive fortrolig med sit spil.

- Hun har gode meritter ved US Open, og hun ved, at hun er i stand til at spille sig frem til finalen. Bare det, at man ved det, er psykologisk meget betryggende, lyder det fra Michael Mortensen.

Wozniacki spillede sig helt frem til finalen i 2009. Det er fortsat danskerens bedste resultat ved en grand slam-turnering.

/ritzau/

Dagens Gossip