Trænere revser udelukkede Aalborg

Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg besluttede på et møde mandag at smide Aalborg DH ud af kvindernes håndboldliga.

Beslutningen er en konsekvens af, at Aalborg ikke har betalt deres del - 61.500 kr. - af den såkaldte dommerrejsepulje. Dermed har klubben 'misligholdt deres betalingspligt', og DHF ser altså ikke andre udveje end at smide Aalborg ud her blot fem dage før sæsonstart.

Nordjydernes ligaplads går i stedet til Ringkøbing Håndbold.

I landets øvrige ligaklubber sidder man og ærgrer sig over, at håndboldsporten igen kommer i centrum på grund af klubbernes problemer med at få styr på økonomien.

Den tidligere landsholdsprofil Jesper Jensen, der er ny træner i Vejen EH, mener, at Aalborg-sagen er med til at svække håndboldens troværdighed.

- Det virker lidt som sådan nogle glade amatører, der puster lidt for meget varm luft i ballonen, siger Jesper Jensen og tilføjer:

- Det var sgu nok ikke sket i Premier League. Vi vil så gerne være professionelle, men vi kommer til at ligge som en bolsjebutik et eller andet sted mellem Premier League og DGI. Der sker simpelthen for mange af den her slags ting til, at vi virker professionelle udadtil. Der popper for mange af de her sager op, og når jeg ser det udefra, så virker det som inkompetent ledelse. Det ser i hvert fald ikke professionelt ud, når sådan noget her sker, siger Jesper Jensen Jensen, der har ondt af Aalborgs spillere:

- Det er synd for spillerne. Der kommer mennesker i klemme på det her, og der er desværre lidt for mange personlige skæbner. Vi snakker om folk, der har rykket rødderne op og er flyttet til en ny by. Nu kommer de i klemme, og det er lidt som om, at dem, der sidder og styrer tingene, glemmer, at det er mennesker, de leger med, siger han.

Også Jan Leslie, træner for Randers HKs kvinder, har sympati for Aalborg-spillerne, der ifølge ham bliver taget som gidsler i sagen. Og så mener han, at alle klubberne kommer til at betale en pris for Aalborgs deroute.

- Det giver jo store ridser i lakken og skader dansk håndbold hele vejen rundt. Det vil gøre sponsorer og pressen mere mistroisk over for vores sport. Og så synes jeg, at timingen er rigtig skidt her en uge før sæsonstart, siger Jan Leslie, som tidligere har trænet Aalborg DH, da klubben spillede med om DM-guldet og havde succes i Champions League.

- Jeg håber, at der kommer de rigtige mennesker ind i klubben, som kan få tingene til at fungere, for der er et stort potentiale deroppe. Det er ærgerligt, at de har haft en ledelse og bestyrelse, som ikke har kunnet gøre tingene mere attraktive. Aalborg har gjort meget godt for dansk håndbold og har haft en rigtig god talentudvikling, siger Jan Leslie.

Dagens Gossip