Trængende hjemløse generer københavnerne

»Nu kan vi næsten ikke bære mere,« siger Lisbeth Bryhl fra Borgernetværket, et samarbejde mellem lokalpoliti og beboere i området omkring Blågårds Plads.

»Mængden af hjemløse er meget voldsom i år. Det er en stor udfordring. Vi har to hjemløsetilbud i området. Det ene har 35 sovepladser. Det andet har ikke nogen. Når man bespiser de her mennesker, så vil de selvfølgelig blive i området og finde overnatningspladser. Det er en udfordring for naboerne, fordi de hjemløse bor og besørger inde i deres gårde. Naboerne er rigtig trætte af det,« siger hun til Jyllands-Posten.

Københavns Kommune har dog ikke tænkt sig at opsætte flere toiletter, hverken i parkerne eller ved de gårdmiljøer, hvor de hjemløse holder til.

»I forhold til menneskelig afføring har forvaltningen set på, om natåbning af eksisterende toiletter kunne være en mulighed. Men det er ikke en anbefalelsesværdig løsning, da erfaringen har vist, at de er voldsomt udsat for hærværk, bliver brugt til prostitution, af stofmisbrugere samt som overnatningssteder. Dette vurderer forvaltningen også vil gælde opstilling af ekstra toiletter,« står der ifølge Jyllands-Posten i et notat fra kommunens teknik- og miljøforvaltning.

Heller ikke fra politiet er der megen hjælp at hente.

»For at vi kan rykke ud med lovgivningen i hånden, skal der være et vist gerningsindhold til stede. Det gælder især, når vi snakker ulovligt ophold og ulovlig indtrængen. Vi skal kunne bevise, at der foreligger en overtrædelse af lovgivningen. Hvis du for eksempel går ind på et område, skal du kunne forstå, at der ikke er offentlig adgang,« siger Benny Øchkenholt, vicepolitiinspektør ved Station Bellahøj, til avisen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip