Trængselskommissionen anbefaler milliardinvesteringer

Trafikanter sad sidste år i kø omkring København i tilsammen 9,3 millioner timer. I 2025 vil tallet være fordoblet til 18,4 millioner timer - eller 80.000 timer spildt hver eneste hverdag. En række tiltag kan dog skære toppen af stigningen, fremgår det af betænkningen.

Kommissionen anbefaler investeringer i nye udvidelser af veje, supercykelstier, letbaner, metro, S-tog til Roskilde og såkaldte højklassebusser på centrale strækninger. De anbefalede investeringer vil i løbet af det næste årti løbe op i mellem 35 og 44 milliarder kroner, men de vil alligevel blot tage toppen af forsinkelserne.

De kan med investeringerne i 2025 være på 15,6 millioner timer i stedet for 18,4 millioner timers spildtid, skriver Politiken.

Kommissionen fastslår, at selv »en modernisering og udbygning af hovedstadens transportsystem« ikke vil løse problemerne i myldretiderne.

Kommissionen peger på en løsning:

»...landsdækkende roadpricing er det redskab, der indeholder det største potentiale i forhold til effektivt at kunne regulere efterspørgslen på biltrafik«.

I lyset af Trængselskommissionens anbefalinger er det »ekstra ærgerligt«, at planerne om den meget omtalte betalingsring om København blev droppet, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip