Trængselskommissionen anbefaler milliardinvesteringer

Trafikanter sad sidste år i kø omkring København i tilsammen 9,3 millioner timer. I 2025 vil tallet være fordoblet til 18,4 millioner timer - eller 80.000 timer spildt hver eneste hverdag. En række tiltag kan dog skære toppen af stigningen, fremgår det af betænkningen.

Kommissionen anbefaler investeringer i nye udvidelser af veje, supercykelstier, letbaner, metro, S-tog til Roskilde og såkaldte højklassebusser på centrale strækninger. De anbefalede investeringer vil i løbet af det næste årti løbe op i mellem 35 og 44 milliarder kroner, men de vil alligevel blot tage toppen af forsinkelserne.

De kan med investeringerne i 2025 være på 15,6 millioner timer i stedet for 18,4 millioner timers spildtid, skriver Politiken.

Kommissionen fastslår, at selv »en modernisering og udbygning af hovedstadens transportsystem« ikke vil løse problemerne i myldretiderne.

Kommissionen peger på en løsning:

»...landsdækkende roadpricing er det redskab, der indeholder det største potentiale i forhold til effektivt at kunne regulere efterspørgslen på biltrafik«.

I lyset af Trængselskommissionens anbefalinger er det »ekstra ærgerligt«, at planerne om den meget omtalte betalingsring om København blev droppet, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF).

Dagens Gossip