Træning påvirker også din hjerne

Vi ved, at det er sundt for vores krop at dyrke motion. Nu viser forskning, at træning også kan have positive effekter på vores hjerne.

En ny undersøgelse, som har været publiceret i tidsskriftet Cell Metabolism, viser, at udholdenhedstræning fører til produktionen af et molekyle kaldet irisin, som påvirker nogle faktorer i hjernen, der kan spille en rolle i beskyttelsen mod neurologiske sygdomme.

- Vores resultater indikerer, at FNDC5/irisin kan kontrollere en meget vigtig neuroprotektiv bane i hjernen, udtaler Bruce Spiegelman, der er læge ved Dana-Farber Cancer Institute og Harvard Medical School og som har stået bag undersøgelsen.

Få maveøvelsen, der virker, på IN.dk.

Mange positive effekter ved motion

Undersøgelsen er foretaget på mus, og forskerne kunne se, at når irisin-niveauet steg i blodet hos mus, skete der en aktivering af hukommelses- og indlæringsrelaterede gener.

Andre undersøgelser har da også vist positive effekter på hjernen ved at dyrke motion. En undersøgelse publiceret i PlosOne har eksempelvis vist, at motion kan booste hukommelsen og gøre det lettere at lære nye ting.

Forskning har også vist, at motion virker mod stress og demens, og at endorfinerne, som kroppen producerer ved motion, kan modvirke depression. Det har undersøgelser fra Mayo Clinic vist.

På Soendag.dk får du opskriften på, hvordan du med garanti får flad mave.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip