Trafikordfører: Min mail løber over med brok over Rejsekortet

Enhedslisten vil allerede forud for et møde i næste uge, hvor trafikordførerne på Christiansborg mødes med trafikselskaberne og transportministeren, forsøge at samle et flertal, der skal pålægge regeringen af stoppe udfasningen af klippekortene i hovedstadsområdet.

»Vi mener simpelthen, at Rejsekortet er så fejlbehæftet, at det ikke duer at lade det stå som det eneste betalingsmiddel efter 1. juli. De rejsende bliver utrygge ved det, og vi risikerer i sidste ende, at de vender ryggen til den kollektive trafik, fordi de ikke ved, om de er købt eller solgt,« siger Enhedslisten trafikordfører, Henning Hyllested (Ø).

Kravet fra Enhedslisten flugter med lignende meldinger fra Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, der ikke mener, man skal udfase klippekortet, så længe der fortsat er alvorlige problemer med at få Rejekortet til at fungere gnidningsfrit.

Enhedslistens trafikordfører erkender, at transportministeren ikke alene kan bestemme, hvorvidt man skal bremse udfasningen. Men han tror ikke på, at trafikselskaberne vil modsætte sig, hvis et flertal i Folketinget står bag beslutningen.

»Jeg vil gerne se et trafikselskab - i det her tilfælde Movia, Metroselskabet og DSB - sidde et flertal i Folketinget overhørig. Jeg vil anse det for at være utrolig arrogant at gøre det. Hvis vi stiller krav om det og får flertal, så tror jeg også, at klippekortet fortsætter efter 1. juli,« siger Henning Hyllested.

»Det er alt for farligt at overgå til Rejsekortet per 1. juli. Der er alt for mange fejl behæftet ved det. Min indbakke på mailen løber over med henvendelser fra folk - ikke mindst i hovedstadsområdet - der kommer med mange eksempler på, at Rejsekortet slet, slet ikke fungerer endnu. Så længe man ikke er ude over de børnesygdomme, så skal vi ikke have udfaset klippekort,« siger han.

I Venstre mener man ligeledes, at man skal slå bremsen i, når det gælder om at sige farvel til klippekortet. Trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) er i gang med at samle til bunke inden mødet med transportministeren i næste uge.

»Som forberedelse til mødet er Venstre ved at udarbejde en omfattende oversigt med de mange konkrete rejsekortproblemer, som frustrerede borgere har meldt ind til mig. Hvis ikke vi på dette møde får en melding om, at Rejsekortet fungerer, så vil vi kræve en fortsættelse af klippekortene,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Dagens Gossip