Trafikråd: Fotovogne er med til at spare milliarder

Det er forkert at kalde politiets fotovogne for en pengemaskine, når man kigger på, hvor meget de bidrager med i forhold til færre ulykker i trafikken.

Det mener Mogens Kjærgaard Møller, som er administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

- Det er enorme summer, det koster, når en person bliver invalideret for livet. At man har nedbragt antallet af tilskadekomne i trafikken med 11.000 fra 2007 til 2012, har betydet en samfundsmæssig besparelse på 31 milliarder kroner, siger han.

De 31 milliarder har Rådet for Sikker Trafik regnet sig frem til på baggrund af tal fra Færdselssikkerhedskommissionen.

Udmeldingen fra Mogens Kjærgaard Møller kommer i forbindelse med, at Metroxpress på baggrund af aktindsigt mandag skriver, at knap halvdelen af de fartbøder, politiets fotovogne har uddelt i selve København, er givet på blot to gader, mens cirka 40 procent af bøderne i Aarhus er udskrevet på én vej.

- Hvis man vil kaste sig ind i den pengemaskinesnak, så giver det ingen mening at sige, at det er en pengemaskine at få 11 millioner ind, når man så kigger på, hvor meget det reelt kan koste samfundet i omkostninger ved ulykker, siger Mogens Kjærgaard Møller.

En af de to veje, som bidrager til halvdelen af de udskrevne fartbøder i København, er H.C. Andersens Boulevard, hvor der er givet 9570 bøder til en værdi af 11 millioner kroner.

- De seneste to år har der været 40 ulykker på H.C. Andersens Boulevard. Det har resulteret i, som jeg umiddelbart husker det, tre dræbte og 37 tilskadekomne, så det giver jo god mening at sætte ind på så farlig en vej.

Direktøren i Rådet for Sikker Trafik er glad for fartkontrollerne og mener ikke, der er for mange af dem.

P. Knudsens Gade i København er den gade, der sammen med H.C. Andersens Boulevard står for næsten halvdelen af byens fartbøder.

I Aarhus bliver 40 procent af fartbøderne, der udskrives af fotovogne, givet på Grenåvej.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip