Trafikselskab holder denne togstation åben for kun én passager

På den japanske ø Hokkaido finder man den menneskeforladte togstation Kami-Shirataki.

Helt øde er stationen dog ikke, da en ung kvinde ofte stiller sig op på perronen og venter på toget.

Hun er den eneste, der stiger på og af toget ved stationen, og sådan har det været i omkring fem år.

Læs også: Japansk sushi-boss betaler 800.000 kroner for truet tun

Der er langt mellem afgangene, da toget kun standser to gange om dagen på stationen, og derfor skal kvinden helst ikke komme for sent, når hun på skinner vil lade sig transportere til og fra undervisningen på gymnasiet.

Selv om antallet af passagerer begrænser sig til den unge gymnasieelev, så har Japan Railways i årevis holdt hånden over topstationen.

Jernbaneselskabet var ellers tætte på at lukke helt ned for aktiviterne på stationen, som man finder i et område præget af affolkning og få forretningsdrivende, men så opdagede selskabet pigen, hvis navn endnu ikke er dukket op i City Lab eller andre medier.

Da Japan Railways fandt ud af, at pigen var afhængig af transportmuligheden, besluttede de at holde stationen kørerende indtil den dag, hvor hun bliver færdig med skolen.

Selskabet har sågar planlagt køreplanen på ruten sådan, at afgangs- og ankomsttiderne passer med den unge kvindes undervisning. 

Om et par måneder er kvinden færdig med gymnasiet, og så stopper toget med at sætter på bremsen i og holde ved Kami-Shirataki, og dermed mister områdets få beboere endnu en mulighed for at hoppe på et af de gamle tog, der kører rundt ude på landet i Japan. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip