Trafikulykker om natten skal undersøges

15-20 procent af alle dødsulykker sker om natten, og ulykkerne er generelt alvorligere end på andre tider af døgnet. Regeringen har afsat puljemidler til en dybdeanalyse af denne type ulykker, så der kan sættes målrettet ind for at forebygge dem.

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) går nu i gang med denne analyse, som skal kaste lys over de særlige omstændigheder ved natulykkerne.

Mange ulykker om natten er eneulykker, de fleste sker i weekenden, og en markant større andel af førerne er under 30 år og spirituspåvirkede, end det ses ved ulykker om dagen.

Undersøgelsen forventes blandt andet at give et nærmere indblik i, hvad der ligger bag disse særlige karakteristika. Er der eksempelvis særligt mange hastighedsovertrædelser eller andre lovovertrædelser i forbindelse med natulykkerne?

Undersøgelsen vil også give svar på, hvilken betydning lysforholdene havde for ulykken. Var der noget ved vejbelysningen eller bilernes lygteføring, som medvirkede til ulykken?

- Trafikulykker om natten er alvorlige, og der er ofte unge førere involveret. Det er godt, at vi nu får set nærmere på, hvad der bidrager til disse ulykker, og hvordan de kan undgås, for de har i mange tilfælde tragiske konsekvenser for de unge og deres familier. Jeg ser frem til, at HVU’s undersøgelse giver os et helt konkret bud på, hvordan vi kan forebygge disse ulykker i fremtiden, siger transportminister Pia Olsen Dyhr.

Undersøgelsen vil omfatte analyse af omkring 20 alvorlige ulykker, der sker mellem 22 og 06 i landzone (dog ikke på motorveje), og hvor mindst et motorkøretøj er involveret.

Resultaterne vil foreligge i første halvdel af 2015.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip