Tragedien i Canada: Nogen pillede ved olietog

Canadisk politi indleder nu en kriminalefterforskning af lørdagens togulykke, som foreløbig har kostet 15 mennesker livet.

Myndighederne har tilsyneladende fundet beviser for, at der er blevet "pillet ved" godstoget, inden det uden lokomotivfører buldrede mod Lac-Mégantic i Quebec-provinsen og eksploderede i byens centrum, skriver CNN.

Det er dog usandsynligt, at der er tale om terror, lyder det.

Godstoget var lastet med råolie, og det tog over et døgn at slukke flammerne, så det var muligt at gennemrode ruinerne efter lig. Adskillige bygninger i den centrale del af byen er udslettet.

Ilden kunne ses op mod 50 kilometer væk, og en tredjedel af byens omkring 6000 indbyggere blev evakueret. Politiet vurderer, at 50 personer kan være omkommet i togkatastrofen.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt. Under et vagtskifte i Nantes få kilometer fra Lac-Mégantic begyndte olietoget pludselig at rulle nedad mod byen, hvor det blev afsporet og eksploderede.

Det amerikanske jernbaneselskab Montreal, Maine & Atlantic Railway beskylder brandmænd for at være skyld i togkatastrofen. Under vagtskiftet i Nantes var brandvæsnet blevet tilkaldt for at slukke en mindre brand i et af togets lokomotiver.

Ifølge bestyrelsesformanden for jernbaneselskabet, Edward Burkhardt, slukkede brandmænd for lokomotivets motor under arbejdet, skriver nyhedsbureauet AFP.

En katastrofal beslutning, da togets bremser bliver drevet af lokomotivet. Derfor begyndte det førerløse olietog at rulle ned mod Lac-Mégantic, lyder det fra jernbaneselskabet.

Brandvæsnet i Nantes afviser beskyldningerne og siger, at man blot fulgte normal procedure.

Det forulykkede lokomotiv blev undersøgt dagen før katastrofen, og her blev der ikke fundet tekniske fejl i maskineriet. Nu skal teknikere undersøge bremserne på toget.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip