Tragisk: Allan Simonsen død efter ulykke i Le Mans

Den værst tænkelige tragedie ramte i går dansk motorsport. Racerkøreren Allan Simonsen mistede livet efter et slemt uheld blot ni minutter efter, at det legendariske 24-timersløb blev sat i gang.

De første meldinger om den 34-årige danskers tilstand efter ulykken lød ellers på, at han var ved bevidsthed, da han blev fragtet væk fra banen i en ambulance.

Men omkring tre timer senere kom den tragiske besked fra løbets officielle presseafdeling, at Allan Simonsen havde a>Listet livet på grund af de kvæstelser, han pådrog sig.

Ulykken skete ved udgangen af Tertre Rouge-svinget, da den danske Aston Martin pludselig hamrede ind i barrieren. Det er endnu uklart, hvad der fik Allan Simonsens racer til at kurre af banen, men bilen fik både revet døre, vinduer og hjul af ved kollisionen med barrieren.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Allan Simonsen var første kører i bilen på det rent danske hold bestående af Simonsen selv, Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen.

Selvom Le Mans’ presseafdeling ikke umiddelbart ønskede at komme med yderligere detaljer om årsagen til Allan Simonsens ulykke, så oplyste de, at danskerens familie var blevet underrettet om den tragiske nyhed kort efter. Simonsen efterlader sig sin samlever og deres fælles datter.

Allan Simonsen var langtfra nogen nybegynder i en racerbil. Han blev i løbet af sin lange karriere betragtet som en af sin årgangs største talenter, hvor han allerede i tiden i gokart blandt andet vandt fire DM-titler og en sølvmedalje ved EM.

Talentet sikrede Allan Simonsen en flot karriere som professionel racerkører i britisk og international motorsport, hvor han markerede sig som en af Europas bedste GT-racerkører.

I alt vandt Allan Simonsen 82 løb i sin karriere.

Blå bog:  

Allan Simonsen Født: 5. juli 1978 i Odense

Død: 22. juni 2013

Privat: Gift med Carina

Barn: Mie-Mai, født 2012 

SE VIDEOKLIP AF DEN TRAGISKE ULYKKE

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip