Tragisk engelsk ulykke pletter Lego-familiens 2015

I det store hele er der ikke mange fingre at sætte på udviklingen for Lego-familiens pengetank, Kirkbi A/S', 2015. En sten på vejen er dog en alvorlig ulykke i en forlystelsespark i England.

Parken er ejet af verdens andenstørste spiller inden for forlystelsesparker, Merlin Entertainment, som Kirkbi ejer små 30 procent af. Merlin Entertainment driver også de seks Legoland, der er placeret verden over.

- Årets 2015 var domineret af den traumatisk ulykke i Alton Towers i juni. Merlin Entertainments tog med det samme ansvaret og har identificeret fejlen som en menneskelig fejl.

- Det har ledt til en serie af forbedrede og gennemgribende nye procedurer, så uheldet ikke kan gentage sige, skriver Kirkbi A/S i sit regnskab om udviklingen i Merlin Entertainments.

Ulykken førte til, at omsætningen i Merlin Entertainments var flad i 2015, da kunderne holdt sig væk lige i højsæsonen oven på ulykken, der førte til amputationer hos to besøgende.

Samtidig har ulykken ført til kritik af Merlin Entertainment og de britiske sundheds- og sikkerhedsmyndigheder har startet en officiel undersøgelse.

- Det er en utroligt tragisk ulykke. Og det berører os alle sammen dybt. Jeg sidder i bestyrelsen i Merlin Entertainment, og jeg kan love, at det bliver taget meget alvorligt.

- Der ligger en menneskelige fejl bag, men det er klart, at det er Merlin Entertainments ansvar, at man trygt kan besøge en forlystelsespark, siger administrerende direktør for Kirkbi A/S Søren Thorup Sørensen.

Ulykken rokker dog ikke ved Kirkbis samarbejde og ejerskab i Merlin Entertainments.

- Vi er en stor aktionær i Merlin Entertainments. Det var vi før ulykken og det er vi også efter. Det vigtige for os er, at selskabet håndterer sådan en ulykke ansvarligt, og det har de gjort, siger Søren Thorup Sørensen.

I 2015 endte omsætningen på 1,3 milliarder pund mens resultatet steg marginalt til 170 millioner pund. Kirkbis del af overskuddet var på 517 millioner kroner i 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip