Tragisk leg: Fireårig skød seksårig i hovedet

En seksårig dreng er død af sine kvæstelser, efter at han mandag aften blev skudt i hovedet af en legekammerat i den amerikanske delstat New Jersey. Det siger det lokale politi ifølge CNN.

Ulykken fandt sted i Toms River, mens den seksårige var på besøg hos sin fireårige ven.

De to drenge legede i baghaven, da den yngste på et tidspunkt gik ind i familiens hus, hentede en .22 kaliber riffel og vendte tilbage til sin kammerat. Herefter blev der affyret et skud, som ramte den seksårige i hovedet, lyder det fra politiet.

Forældrene til den fireårige var hjemme, da skyderiet fandt sted.

- Det er rigtig svært for os lige nu, siger Daniel Watkins, der er onkel til skudofferet, ifølge CNN.

- Det her skulle ikke have været sket. Det er forfærdeligt, tilføjer han.

Det er anden gang på få dage, at et barn står bag et skyderi i USA, skriver CNN.

Lørdag blev en 48-årig kvinde dræbt i delstaten Tennessee af en fireårig dreng. Kvinden var gift med en lokal politibetjent, og han var ved at fremvise nogle af sine våben i sit hjem, da barnet tog et håndvåben og affyrede et enkelt skud, der dræbte kvinden.

Siden skolemassakren i Newtown i december sidste år, hvor 20 børn og seks voksne mistede livet, har debatten om den amerikanske våbenlov fået nyt liv i USA.

Præsident Barack Obama har foreslået en række stramninger - blandt andet udvidet personkontrol af våbenkøbere samt forbud mod halvautomatiske våben og større magasiner.

Forslagene skal godkendes i Kongressen, hvor især Republikanerne er imod ændringer i våbenloven. Torsdag skal det ene af Kongressen to kamre - Senatet - stemme om den nye og omdiskuterede våbenlov.

Flertalslederen i Senatet, demokraten Harry Reid, er dog usikker på, om han kan samle de 60 stemmer, som er nødvendige for at undgå, at skeptiske senatorer modsætter sig proceduren, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Dagens Gossip