Traktor stoppet af sømmåtter: Politiet jagtede traktortyv med 28 km/timen

En højst usædvanlig politijagt udspillede sig sidst på eftermiddagen søndag i Sønderjylland, hvor politiet måtte lægge sømmåtter ud to gange for at stoppe en traktortyv.

Traktoren var blevet stjålet først på eftermiddagen uden for Aabenraa, men blev set af et vidne klokken 17.45 på Oksevejen syd for byen. Traktortyven nægtede dog at stoppe, da en patruljevogn forsøgte at få kontakt med ham, og betjentene eftersatte traktoren, der ufortrødent fortsatte mod nord ad Hærvejen med cirka 28 kilometer i timen.

- De følger ham cirka 10 kilometer mod Rødekro, hvor de første gang forsøger at stoppe traktoren med "stinger spikes". Men traktoren undviger og kører videre, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Politijagten i "slow motion" fortsatte yderligere ni kilometer, inden det på Strandelhjørn nord for Rødekro lykkedes at stoppe manden. Her stod to patruljevogne nemlig klar med endnu en sømmåtte, men tyven gav ikke op uden kamp.

- Han forsøgte at fortsætte videre, men efter 200 meter så kunne traktoren ikke køre længere, og han blev anholdt, siger vagtchefen.

Tyven viste sig at være en 25-årig mand fra Kliplev, som politiet mistænker for at være påvirket af stoffer.

- Han bliver nu sigtet for en stribe færdselsovertrædelser - men altså ikke overtrædelse af hastighedsgrænsen, konstaterer Erik Lindholdt.

Traktorens ejer er underrettet om, at køretøjet er fundet, men at den har fået piftet to hjul under jagten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip