Trane kritiserer andedams-snak fra udviklingsminister

»Med det, så mener udviklingsministeren også, at alle Danmarks allierede, herunder Obama, David Cameron og Angela Merkel er andedams-politikere,« siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V).

Udtalelsen fra Christian Friis Bach kom på baggrund af, at Venstre vil skære 2,5 milliarder på bistanden til udviklingslandene. Forslaget er en del af Venstres forslag til næste års finanslov, som partiet præsenterede fredag.

»Venstre er ved at udvikle sig til et andedamsparti, der helt mangler globalt udsyn,« sagde Christian Friis Bach efter fremlæggelsen.

Venstre forslag om mindre udviklingsbistand stiler mod at sænke Danmarks bidrag til 0,7 af bruttonationalproduktet. Et niveau, der stadig er højt, pointerer Venstre. Og højere end mange af Danmarks allierede. For eksempel bruger USA 0,18 procent, forklarer Ellen Trane Nørby.

»Hvis det er regeringen politik at sige sådan, så går jeg også ud fra, at (statsminister, red.) Helle Thorning-Schmidt (S) sagde det samme til Obama under mødet med ham i Stockholm i onsdags,« siger Ellen Trane Nørby med henvisning til de to statslederes møde i den svenske hovedstad tidligere på ugen.

Dagens Gossip