Trane Nørby holder dør åben for tidligt EU-exit

Spørgsmål: Ellen Trane Nørby, kan du garantere, at du bliver siddende hele valgperioden, hvis du bliver valgt til Europa-parlamentet?

»Jeg kan garantere, at jeg vil gøre et godt stykke arbejde. Kæmpe for de mærkesager Venstre har til EU. Nemlig at EU skal være bedre til at fokusere på at skabe job og vækst i Europa,« siger Ellen Trane Nørby.

Spørgsmål: Men kan du garantere, at du vil sidde hele perioden, hvis du bliver valgt?

»Jeg kan garantere, at jeg vil lave et godt stykke arbejde. Danskerne må vælge de parlamentarikere, som de tror vil repræsentere Danmark bedst muligt. For mig har EU politik altid været en del af det politiske.«

Den udmelding kommer efter, at der er blevet spekuleret i om venstre-politikeren vil bytte sin plads i Bruxelles ud med en ministerbil, hvis Venstre vinder næste valg.

Spørgsmål: Men Ellen Trane Nørby kan du forstå, at det er vigtigt for vælgerne at vide, om den de stemmer på går til EU-valg med den hensigt at sidde perioden ud?

»Ved du hvad, det tror jeg godt vælgerne kan afgøre. Jeg er sikker på, at danskerne selv kan vurdere, hvem de vil stemme på. Det er ikke dig, der bestemmer, hvad danskerne skal vælge, men at danskerne hver i sæt træffer deres valg,« siger hun.

Tonen var ellers klar i spidskandidatens takketale på Venstres landsmøde:

»Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Venstres Europa-parlaments valgkamp, fordi EU er med til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark«.

Men på spørgsmålet om hun vil være minister, hvis Venstre vinder næste valg, er svaret ikke entydigt på samme måde:

»Det er et hypotetisk spørgsmål, som jeg overhovedet ikke vil forholde mig til. Jeg kan garantere, at jeg vil knokle for at skabe vækst i Europa,« siger Ellen Trane Nørby.

Spørgsmål: Men kan du love de danskere, der vil give dig en stemme, at du vil du knokle hele perioden ud?

»Jeg er sikker på, at danskerne stemmer på de politikere, som de tror kan repræsentere landet bedst muligt. Jeg tror ikke, at du behøver at udlægge teksten for dem, jeg er ret sikker på, at de selv kan finde ud af, hvem der varetager deres interesser.«

Socialdemokraternes spidskandidat til Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod (S), kritiserer Ellen Trane Nørby for ikke at tage sit EU-kandidatur alvorligt.

»Det virker dybt useriøst, at Venstres spidskandidat tilsyneladende ikke har tænkt sig at sidde perioden ud,« siger Jeppe Kofod.

»Ellen Trane Nørby må gøre det helt klart overfor potentielle vælgere, om man kan forvente, at hun rent faktisk har tænkt sig at udføre arbejdet i de fem år man er valgt til Europaparlamentet. Alt andet er ikke at tage valget alvorligt. Det er også at nedvurdere vigtigheden af at sidde i Europaparlamentet,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip