Transfer-rus udstikker rammerne for Guardiola

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Næppe er Pep Guardiola offentliggjort som Manchester City-manager fra den kommende sæson og tre år frem, før det står klart, at han i England står overfor en anderledes transfersituation end i FC Barcelona og Bayern München.

I Spanien har Barcelona og Real Madrid voldsomt meget hårdere økonomisk slagkraft end konkurrenterne, og i Tyskland sidder Bayern München på en lignende fordel. I England er billedet ikke helt så entydigt.

Da transfervinduet smækkede i Premier League natten til tirsdag, havde forbruget i denne sæson rundet en milliard pund - svarende til 9,8 milliarder kroner. På januarvinduets sidste dag var særligt de mindre hold ude med det store checkhæfte.

For eksempel købte Everton angriberen Oumar Niasse for 13,5 mio. pund, og Stoke købte midtbanespilleren Gianneli Imbula for 18,3 mio. pund. Newcastle brugte efter sigende 25 mio. pund på Andros Townsend og Jonjo Shelvey.

I alt har Premier League-klubberne brugt 175 mio. pund i januar, oplyser Deloitte, hvilket er det højeste beløb siden 2010/11 - og sæsonen 2015/2016's samlede transfersum på over en milliard pund har aldrig tidligere været så høj.

Manchester City ejes af den ekstremt rige Sheik Mansour, og Pep Guardiola vil uden tvivl få stillet et voldsomt indkøbsbudget til rådighed. At Guardiola vil forsøge at købe Lionel Messi i Barcelona er således allerede en etableret teori i engelsk presse.

Men i næste sæson påbegynder Premier League en treårig tv-aftale til en værdi af 5,1 milliarder pund. Det gør konkurrencen om spillernes signatur endnu hårdere.

/ritzau/