Transportminister åbner for ændring af metro-lov

Hver dag metrobyggeriet i København bliver forsinket, er det ærgerligt.

Sådan lyder det fra transportminister Magnus Heunicke, efter at Metroselskabet tirsdag har efterlyst faste rammer for byggeriet af Cityringen, hvis tidsplanen skal overholdes.

Derfor åbner ministeren op for en eventuel ændring i den lovgivning, som Metroselskabet arbejder under.

- Bestyrelsen for Metroselskabet har i dag tilkendegivet, at det er sandsynligt, at Cityringsprojektet ikke kan realiseres som forudsat i loven. Det er en meget alvorlig melding, som jeg selvfølgelig må drøfte med de partier, der står bag loven, siger Magnus Heunicke i en kommentar til blandt andre Ritzau.

- Vi bliver nødt til at overveje, hvad vi kan gøre for at sikre, at tidsplan og økonomi ikke kører af sporet, tilføjer han.

Over de seneste syv måneder har miljømyndighederne ændret rammerne for metrobyggeriet i forbindelse med sagsbehandling af en række klagesager, blandt andet om støjniveauet, hvilket har skabt usikkerhed for både naboerne og Metroselskabet.

Afgørelserne har begrænset arbejdet på flere byggepladser, og Metroselskabet frygter, at nye klager kan forsinke projektet med op til to år, og den bekymring deler transportministeren.

- Det er ærgerligt, hver dag metroen bliver forsinket, for når den kommer, vil den være en kæmpe gevinst for københavnerne. Den vil betyde en markant forbedring af mulighederne for at komme hurtigt rundt i København, siger han.

- Københavns Kommune har opfordret mig og Folketinget til at se nærmere på, om lovgivningen er god nok. Det gælder ikke mindst mulighederne for at gøre noget mere i forhold til de naboer, der er generet af støjen.

Magnus Heunicke har taget opfordringen til sig, og derfor hasteindkaldt forligspartierne til en orientering og en drøftelse af, hvad der nu kan gøres.

Ifølge den oprindelige plan, skal Cityringen stå færdig i 2018.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip