Transportminister kender ikke til DSB-problemer

»Jeg har fra Trafikstyrelsen ingen indikationer på, at der skulle være problemer med sikkerheden, og jeg forventer naturligvis at blive orienteret om, hvis der skulle være sådanne problemer,« siger han i en skriftlig kommentar.

Lokomotivførerne hos DSB nedlagde onsdag morgen arbejdet over hele landet, fordi man er utilfredshed med sikkerhedsniveauet i togene og manglende samarbejde med ledelsen om at få løst problemerne.

Dansk Jernbaneforbunds formand Henrik Horup udtrykker i en pressemeddelelse håb om, at ministeren vil gå ind i sagen og »tage hånd om problemet«.

Men umiddelbart er der ikke megen hjælp at hente fra transportministeren.

»Jeg har noteret mig, at togene er begyndt at køre igen. Sikkerheden på jernbanen varetages af DSB, og Trafikstyrelsen fører tilsyn med, at DSB håndterer sikkerheden på betryggende vis,« siger Henrik Dam Kristensen.

Dansk Jernbaneforbund peger på en presset økonomi, stor overarbejdspukkel og dårligt materiel som årsag til sikkerheds- og samarbejdsproblemerne i DSB. Forbundet har forsøgt at få en dialog med ledelsen i DSB, men hidtil forgæves, oplyses det.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til kritikken fra DSBs ledelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip