Transportminister står ved danske regler om fragtkørsel

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Når en udenlandsk lastbilchauffør i Danmark både læsser varer af og fylder nye på tæller det for to ture.

Sådan fortolker de danske myndigheder EU-reglerne for udenlandske chaufførers arbejde på de danske veje. Og det bliver der ikke rokket ved, selv om EU-Kommissionen har trukket Danmark for EU-Domstolen.

Det slår transportminister Hans Christian Schmidt (V) fast.

- Medmindre der er nye oplysninger i sagen, fastholder vi fra dansk side, at Danmarks definition af en cabotagetur er i overensstemmelse med EU-reglerne, siger ministeren.

- Dette gælder også det fastsatte bødeniveau i Danmark, siger han og henviser til, at Danmark udsteder bøder på op til 35.000 kroner for brud på cabotagekørsel.

Kommissionen mener, at Danmark ikke anvender EU's regler for cabotagekørsel, som giver udenlandske transportfirmaer lov til at udføre op til tre cabotageture inden for syv dage i en anden medlemsstat end deres egen, efter de har læsset varer af.

I september sendte EU-Kommissionen en begrundet udtalelse til de danske myndigheder, hvor Danmark fik muligheden for at rette ind, ellers ville sagen gå videre til EU-Domstolen, lød det. De finske myndigheder fik samme besked.

- Eftersom Danmark og Finland ikke har bragt deres lovgivning i overensstemmelse med EU-retten, har Kommissionen nu besluttet at indbringe Danmark og Finland for EU-Domstolen, hedder det i en pressemeddelelse fra kommissionen.

- Vi har endnu ikke modtaget selve stævningen. Men vi vil selvfølgelig se nærmere på den, så snart vi har den, siger Hans Christian Schmidt.

/ritzau/