Transportminister vil tale Cityring med forligspartier

Transportminister Magnus Heunicke (S) har onsdag besluttet at indkalde forligspartierne omkring byggeriet af Cityringen i København.

I en udsendt pressemeddelelse oplyser transportministeren, at bestyrelsen for Metroselskabet har tilkendegivet, "at det er sandsynligt, at Cityringsprojektet ikke kan realiseres som forudsat i loven."

- Det er en meget alvorlig melding, som jeg selvfølgelig må drøfte med de partier, der står bag loven, siger Magnus Heunicke i meddelelsen og fortsætter:

- Vi bliver nødt til at overveje, hvad vi kan gøre for at sikre, at tidsplan og økonomi ikke kører af sporet.

Metroselskabet har udvist bekymring i forhold til, hvilken betydning Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser kan have for tidsplanen og prisen for Cityringen. Og den bekymring deles af transportministeren.

- Det er ærgerligt hver dag, metroen bliver forsinket, for når den kommer, vil den være en kæmpe gevinst for københavnerne. Den vil betyde en markant forbedring af mulighederne for at komme hurtigt rundt i København, siger Magnus Heunicke.

Transportministeren kan oplyse, at Københavns Kommune har opfordret ham og resten af Folketinget til at se nærmere på, om lovgivningen omkring Cityringsprojektet er god nok.

- Det gælder ikke mindst mulighederne for at gøre noget mere i forhold til de naboer, der er generet af støjen, uddyber Magnus Heunicke.

Som følge af opfordringen har Magnus Heunicke hasteindkaldt forligspartierne til en orientering og en drøftelse af, hvad der kan gøres i sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip