Transseksuelt muse for Andy Warhol er død

Skrevet af admin

08/12/2015

Dagens topnyheder

Den transseksuelle skuespillerinde Holly Woodlawn formåede at sætte sit aftryk på både musik- og filmhistorien. Søndag døde den 69-årige stjerne af kræft i Los Angeles, skriver BBC.

Holly Woodlawn blev et kendt ansigt, da hun dukkede op i Andy Warhols kulthit "Trash" og "Women in Revolt". Det transseksuelle ikon inspirerede Lou Reed til hittet "Walk on the Wild Side", men hun mødte faktisk først den berømte rockpoet personligt, efter nummeret udkom.

Skuespilleren Joe Dallesandro, som også var et af Andy Warhols stjernefrø og spillede over for Woodlawn i "Trash", besøgte den syge skuespillerinde på det hospice, hvor hun var indlagt, skriver han på facebook.

- Jeg ankom til hospicet, og gik op til Hollys værelse, nummer 403. Jeg var ved hendes side, og fortalte hende om alt den kærlighed, der blev sendt hendes vej fra alle. Det var som om, hun vidste, jeg var der. Jeg er ked af at fortælle, at klokken 15.06 - Los Angeles-tid - gik Holly Woodlawn bort, skriver den 66-årige skuespiller.

På trods af sin indflydelse på musik og film, mente Holly Woodlawn selv, at hendes berømmelse var flygtig.

- Jeg var virkelig glad, da jeg gradvist blev en Warhol-superstjerne. Jeg var ikke klar over, at der slet ikke ville være penge i det, og at stjernestatussen kun ville blinke i et par sekunder, og det var så det. Men det var det hele værd, stofferne, festerne, det var fantastisk, sagde Holly Woodlawn til The Guardian i 2007.

På trods af at Holly Woodlawn var transseksuel, valgte hun i 60'erne, at hun ikke ville gå hele vejen med sit kønsskifte.

- Skat, når først det er skåret af, så er det væk!, citerer BBC.

Se Joe Dallesandros opslag her: https://www.facebook.com/joe.dallesandro.12/posts/10201091817254401

/ritzau/FOKUS