Trapper fra M*A*S*H er død

Skrevet af admin

01/01/2016

Dagens topnyheder

En af de store navne fra den amerikanske tv-serie M*A*S*H om Korea-krigen er død.

Det drejer sig om Wayne Rogers, der spillede rollen som lægen John McIntyre med kælenavnet Trapper.

Hans agent, Rona Menashe, bekræfter fredag, at han er død i en alder af 82 år.

Han døde på et hospital i Los Angeles i forbindelse med komplikationer som følge af en lungebetændelse.

Rogers, der blev født i Birmingham i den amerikanske delstat Alabama og læste historie på Princeton University, spillede med i M*A*S*H i de tre første af seriens 11 sæsoner.

M*A*S*H handler om livet på et mobilt felthospital, hvor sårede fra krigen behandles, og hvor personalet kommer igennem livet med humor midt i den blodige alvor.

Serien, der blev sendt første gang i 1972 på CBS, fokuserede i begyndelsen på såvel Trapper-figuren som på figuren Benjamin "Hawkeye" Pierce, som blev spillet af Alan Alda.

Men efterhånden begyndte manuskriptforfatterne at fokusere mere på Hawkeye og mindre på Trapper.

Wayne Rogers blev mere og mere frustreret, og efter tredje sæson forlod han serien i forbindelse med kontraktstridigheder.

Det viste sig, at M*A*S*H klarede sig glimrende uden Wayne Rogers, og ifølge Reuters sagde han senere i livet, at havde han vidst, at M*A*S*H ville køre lige til 1983, så havde han måske "holdt min mund og var blevet".

Da han efter 74 episoder sagde farvel til successerien, gav det plads til Mike Farrell, der som figuren kaptajn B. J. Hunnicut blev Hawkeyes nye kammerat og arbejdskollega.

Efter at have forladt M*A*S*H fik Rogers en succesrig karriere som finansanalytiker, investor og forretningsmand.

Blandt andet var han leder af et firma for bryllupstøj i New York, og han var finanskommentator for tv-stationen Fox News.

Rogers fik to børn med sin første kone, skuespillerinden Mitzi McWhorter. Senere giftede han sig med produceren Amy Hirsch.

Rona Menashe fortæller, at han efterlader sig Amy Hirsch, børnene Bill og Laura og fire børnebørn.

/ritzau/Reuters