Travl 1. maj i vente for Thorning-Schmidt

Hun begynder i sin egen kreds på Østerbro og tager derefter til Fyn og Jylland, blandt andet ved Tangkrogen i Aarhus klokken 14.10 og Kildeparken i Aalborg klokken 16.10, som er det sidste stop på turen.

For første gang siden 2007 dukker Helle Thorning-Schmidt ikke op i Fælledparken, og det er blandt andre faldet forbundsformand i fagforeningen FOA, Dennis Kristensen, for brystet.

Han har udtrykt undret over, at statsministeren ikke udnytter 1. maj til at komme så bredt ud med sit budskab, som Fælledparken giver mulighed for. Flere politiske kommentatorer har vurderet, at hun ikke dukker op på grund af risikoen for buh-råb og andre mishagsytringer.

Det har fået statsministeren til at understege, at det ikke er udsigten til mødet med utilfredse socialdemokratiske vælgere og fagbevægelsen, der holder hende fra at tale fra den store scene i Fælledparken.

»Jeg har altid været glad for at være til 1. maj, og jeg har også været der meget jævnligt. Men vi har en tradition, som handler om, at når der er kommunalvalg, så har det været overborgmesterkandidaten, der har talt på hovedscenen i Fælledparken. Den tradition havde vi i 2005 og i 2009, og den overholder vi også her i 2013,« sagde Thorning-Schmidt i sidste uge på et pressemøde.

Socialdemokraternes overborgmesterkandidat ved årets kommunalvalg er den siddende overborgmester, Frank Jensen (S).

Dagens Gossip