Travle tyve på besøg 23 steder i Østjylland

»Ethvert indbrud er altid et for meget. Jeg synes lige, det er rigeligt. Vi har talt om, at det lige var i overkanten med de her 22-23 sager,« siger vagtchef ved Østjyllands Politi Tommy Byrial Jørgensen.

Langt størstedelen af indbruddene er blevet begået i Aarhus og forstæder til Aarhus, men også adresser i Randers, Hadsten og Auning har haft besøg af ubudne gæster.

Blandt de mere mondæne forstæder til Aarhus, såsom Egå og Risskov, har tyvene været på besøg flere gange.

»Man må næsten gå ud fra, at der er nok noget mere at gå efter end inde i lejlighederne i Aarhus Midtby,« vurderer Tommy Byrial Jørgensen, som mener, at det endnu er for tidligt at gætte på årsagen til de mange indbrud.

»Vi har erfaring med nogle, der tager på gennemtræk i politikredsen. Indbrudstyvene er meget mere mobile og globale, end de tidligere har været,« siger vagtchefen, som forklarer, at det også gør det sværere for politiet at opklare indbruddene.

»I de gode gamle dage, der kendte vi vores indbrudstyve rimeligt godt. Man kunne mange gange gå ud og kigge på et indbrud, og så kunne man sige, at det er ham og ham, der har lavet det. Det er meget sværere i dag, fordi de er ofte kommet fra udlandet og kører en tur igennem Danmark, så laver de en række indbrud, og så er de væk igen,« siger han.

»Det er lidt som et skud i tågen. Har vi ikke nogle vidneforklaringer eller spor at gå efter, så er det et lykketræf, hvis vi får stoppet en bil med koster fra nogle indbrud.«

Politiet har dog mulighed for og planer om at sætte ind præventivt over for tyveknægtene:

»Det, vi selvfølgelig gør, når vi ser sådan noget, det er, at vi fokuserer på de områder, hvor der har været en del indbrud og øger vores patruljering og synlighed i de områder, netop fordi der er en risiko for, at de kommer igen,« siger Tommy Byrial Jørgensen.

Dagens Gossip