Tre amerikanske soldater dræbt af afghansk soldat

Det oplyser den internationale styrke under NATO-kommando i Afghanistan, ISAF, i en erklæring, skriver AFP. Ifølge nyhedsbureauet er de tre dræbte soldater amerikanere.

Den angribende soldat blev efterfølgende skudt og dræbt af andre tilstedeværende afghanske soldater, oplyser en talsmand for det afghanske forsvarsministerium. Talsmanden oplyser, at ministeriet undersøger hændelsen nærmere.

Angrebet skete angiveligt under en militær øvelse i byen Gardez, der er hovedstaden i den østlige Paktia-provins. Området, der grænser op til Pakistan, er præget af uro og kendt som tilhørssted for Haqqani-netværket, der står i ledtog med Taleban.

Angreb udført af afghanske soldater mod NATO-styrker er det seneste år tiltaget, og lørdagens angreb er det syvende såkaldte insiderangreb inden for det seneste år. I alt er 12 personer under NATO-kommando omkommet ved disse angreb, skriver Reuters.

Det seneste angreb skete 9. juli, da en afghansk soldat skød en soldat og sårede tre andre på en militærbase i Kandahar.

Dagens Gossip