Tre anholdt for angreb mod Thorning

I alt tre personer er blevet anholdt i forbindelse med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) 1. maj-taler i Aarhus og Randers. Det oplyser Østjyllands Politi til Ritzau.

En 23-årig mand fra Aarhus blev onsdag eftermiddag anholdt for at sprøjte vand på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter hendes 1. maj-tale på Tangkrogen i Aarhus.

Han vil blive sigtet for vold mod offentligt ansat.

- Han sidder nu på politigården i Aarhus, og vi vurderer, om han eventuelt skal fremstilles i grundlovsforhør i morgen, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Carsten Dahl.

Statsministeren tog efterfølgende til Randers, hvor hun skulle holde tale på Skovbakken. Og her opstod der også ballade.

- Her er der en mand, der kaster en tomat efter statsministeren. Dog uden at ramme. Han er blevet anholdt og vil også blive sigtet for vold mod offentligt ansat, fortæller Carsten Dahl.

- Og derudover er der anholdt yderligere en for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han trækker bukserne ned og står med bar ende foran statsministeren.

Der er endnu ingen oplysninger om alderen på de to anholdte i Randers.

Stemningen omkring Helle Thorning-Schmidts 1. maj-taler var generel hadsk.

I Aarhus blev hun fra begyndelsen mødt med gedigne buhråb. Navnlig da hun kom ind på regeringens indgreb i forhold til lærernes overenskomst og kommunernes lockout

Foran hende stod en hær af mennesker med hvide skilte med sure smileyer på - et udtryk for den store utilfredshed, der i øjeblikket hagler ned over regeringen, der har været med til at gennemføre en række tiltag, som har været upopulære på venstrefløjen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip