Tre anholdt i svindelsag - dusinvis af sigtelser på vej

Skrevet af admin

08/01/2015

Mest læste i dag

To brødre og deres fætter spiller ifølge Østjyllands Politi så centrale roller i et svindelnetværk, at man torsdag vil kræve dem varetægtsfængslet.

Kravet vil blive fremsat i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus torsdag formiddag, hvor en dommer så skal bestemme, om mændene skal bag tremmer eller ej.

Det sker, efter at politiet onsdag gennemførte en større aktion, hvor 10 adresser blev ransaget, og 15 personer blev afhørt i en sag om svindel med udenlandske kreditkort, der er blevet brugt til køb af rejser.

Flere af de afhørte er ifølge politiet blevet sigtet, men foreløbig er det altså kun brødrene på 23 og 25 år samt deres 22-årige fætter, som man vil forlange buret inde. Dog eftersøger politiet endnu en mand, som kan se frem til et krav om fængsling.

Politiet oplyser, at 50 personer i den kommende tid kan forvente et besøg fra politiet, som er interesseret i at høre om deres rolle i sagen.

- Der er tale om personer, som, vi tror, har købt nogle af de her billetter. Måske har de endda handlet i god tro og betalt fuld pris. Det er noget af det, som vi skal have afklaret, siger efterforskningsleder Jens Espensen fra lokalpolitiet i Aarhus Vest.

Allerede nu kan politiet oplyse, at flere end halvdelen af de 50 kan se frem til at blive sigtet i sagen.

Svindelsagen drejer sig om bestilling af rejser, som er blevet betalt med udenlandske kreditkort, der har været stjålet. Rejserne er ifølge politiet både blevet foretaget af de mistænkte selv og af personer, som har betalt dem for at bestille rejserne.

Østjyllands Politi oplyser, at svindelen med kreditkort indtil videre har kostet et enkelt rejseselskab mere end 400.000 kroner.

Ud over køb af rejser er de stjålne kreditkort ifølge politiet blevet brugt til at købe beklædning og elektroniske gavekort over nettet.

I forbindelse med onsdagens ransagninger har politiet beslaglagt flere computere, som nu skal granskes for nye spor og bevismateriale i sagen.

Politiet oplyser, at man har en forventning om, at gennemgangen af computernes indhold vil føre til nye sager.

/ritzau/