Tre anholdt for terrorangreb på kinesisk jernbanestation

Kinesisk politi har anholdt tre personer, der mistænkes for at have været involveret i lørdagens blodige knivangreb på en jernbanestation i det sydvestlige Kina.

Under terrorangrebet blev 29 mennesker dræbt og 143 såret.

- Tre mistænkte involveret i terrorangrebet i den sydvestlige by Kunming er blevet anholdt, melder landets officielle nyhedsbureau Xinhua, der citerer ministeriet for offentlig sikkerhed.

I alt stod otte personer angiveligt bag angrebet, lyder det. Fire blev skudt og dræbt af politiet under angrebet, og en såret kvinde blev anholdt på stedet. Således skulle ingen gerningsmænd være på fri fod længere.

Kina har beskyldt separatister fra Xinjiang-regionen for at stå bag det blodige angreb i Yunnan-provinsen. Regionen Xinjiang er præget af spændinger mellem de kinesiske myndigheder og muslimske uighurer.

Episoden, der indtraf lørdag omkring klokken 21 (klokken 14 dansk tid), "var et organiseret, velforberedt voldeligt terrorangreb" udført af "uidentificerede knivsvingende folk", skrev det officielle nyhedsbureau tidligere.

Et offer for knivangrebet, Yang Haifei, som blev såret i brystet og i ryggen, har fortalt til Xinhua, at han var ved at købe en togbillet, da angriberne nærmede sig, og at han havde forsøgt at flygte sammen med menneskemængden.

- Jeg så en person komme lige imod mig med en lang kniv, og jeg løb med de andre, siger han, mens andre "styrtede til jorden".

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har på det kraftigste fordømt "de frygtelige angreb på civile".

Xinjiang-regionen er ofte ramt af voldelige sammenstød, mens den slags angreb er sjældne i andre dele af Kina. Der ikke er tradition for voldelige angreb i Yunnan-provinsen.

Myndighederne mener, at urolighederne i regionen skyldes, at terroristgrupper ønsker en selvstændig stat.

Det har rettighedsgrupper for uighurer benægtet, men siger, at de føler sig undertrykt af den kinesiske regerings restriktioner på deres religion og en økonomisk diskriminering.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip