Tre bøder på en gang: Regeringen vil stoppe spekulation i p-bøder

Fremover skal det ikke kunne lade sig gøre at spekulere i p-bøder ved at parkere bilen ulovligt i flere dage og kun slippe af sted med én bøde.

Justitsminister Morten Bødskov (S) fremlægger onsdag et lovforslag, der vil gøre det muligt at udstede op til tre parkeringsafgifter per bil for den samme ulovlige parkering, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Lovforslaget skal komme problemet til livs med bilister, der for eksempel parkerer ulovligt ved lufthavne eller banegårde i længere tid for at slippe for udgiften til en parkeringsplads. De slipper i dag med én bøde.

Ud over at komme spekulation i p-bøder til livs vil Morten Bødskov ensrette parkeringsreglerne over hele landet.

- Jeg tror, at mange danskere fra tid til anden har oplevet, at det kan være vanskeligt at forstå og overholde parkeringsreglerne, siger ministeren i pressemeddelelsen.

- Derfor er jeg glad for, at der med forslaget kan skabes større gennemskuelighed, når det kommer til parkering, tilføjer han.

Der er der i dag forskellige p-regler fra kommune til kommune, men Morten Bødskov vil gøre parkeringsreglerne ens på tværs af kommunegrænserne.

Reglerne skal være ens eksempelvis for, hvornår der må parkeres med to hjul på fortov, og hvornår en bil, der er havareret, anses for parkeret.

Samtidig bliver det dobbelt så dyrt, hvis man holder ulovligt på en handicapparkeringsplads eller foran ind- og udkørsler ved ejendomme.

Lovforslaget lægger op til at fordoble afgiften på disse forseelser fra 510 kroner til 1020 kroner.

Lovforslaget bygger blandt andet på anbefalingerne fra en arbejdsgruppe nedsat under Justits- og Transportministerierne.

Justitsministeren satte gang i arbejdsgruppen efter en principiel dom i Østre Landsret i september 2012, hvor bilisternes forening FDM fik medhold i, at der ikke kan gives to bøder for den samme ulovlige parkering.

I en anden principiel dom fra november 2012 fik et p-selskab dog Østre Landsrets ord for, at det var i orden at udstede fire p-bøder til den samme bil over fire dage.

Det fremgik nemlig tydeligt af selskabets skilte, at ulovlig parkering ville blive straffet med en afgift på 590 kroner i døgnet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip