Tre børn fundet i kritisk tilstand i lastbil i Østrig

Østrigsk politi har stoppet en lastbil med 26 flygtninge om bord, hvoriblandt der var tre børn i kritisk tilstand.

Ifølge avisen Kronen Zeitung var de tre små børn stærkt dehydrerede efter at have opholdt sig i den varme lastbil. Avisen skriver, at børnene var i livsfare, da de blev fundet.

- Det var tæt på, konstaterer David Furtner fra politiet i Oberösterreich-regionen til avisen.

- Ifølge lægerne havde de ikke kunnet holde til denne tortur meget længere, siger han og tilføjer over for nyhedsbureauet Reuters, at børnene formentlig var døde, hvis der var gået to-tre timer mere.

De to piger og en dreng, som alle er i fem-seks-års-alderen, blev kørt på hospitalet sammen med deres forældre. Lørdag meldes børnene i bedring.

- Chaufføren var fløjtende ligeglad med de mennesker bag i bilen. Vi transporterer ikke engang dyr under de forhold på vores veje i Østrig, siger David Furtner til Reuters.

En 29-årig rumænsk chauffør er anholdt, efter at han i første omgang forsøgte at stikke af fra politiet, som ville stoppe lastbilen i forbindelse med et rutinetjek tæt ved den tyske grænse.

De 26 flygtninge kommer fra Syrien, Afghanistan og Bangladesh, skriver Kronen Zeitung.

Lastbilen blev ifølge det østrigske nyhedsbureau APA stoppet fredag morgen i den lille by Sankt Peter am Hart, der ligger lige ved grænsen til Tyskland, omkring 120 kilometer øst for München.

Meldingen om det nye fund kommer to dage efter, at østrigsk politi fandt en lastbil med ligene af 71 flygtninge, som menes at være døde af iltmangel. Lastbilen var efterladt i vejkanten ved en motorvej i Østrig.

Fire mænd, som er anholdt og sigtet i forbindelse med fundet af lastbilen torsdag, blev varetægtsfængslet lørdag.

/ritzau/

Dagens Gossip