Tre broer åbner igen efter storm-lukning

Skrevet af admin

28/10/2013

Dagens topnyheder

Alle store broer er mandag aften igen blevet åbnet for biltrafik.

Storebæltsbroen åbnede igen mandag aften ved 18.30-tiden, og Øresundsforbindelsen åbnede senere på aftenen.

- Vi åbner igen i begge retninger om et kvarter. Vi har ikke haft uheld på grund af stormen, men nogle bilister er blevet fanget i deres biler, sagde kommunikationschef fra Storebæltsbroen Lene Gebauer Thomsen ved 18-tiden til Ritzau.

Den nye Lillebæltsbro blev ved 21-tiden åbnet i ét spor i retning mod Jylland. Her blev trafikken dog ledt over i hold.

Godt en time senere blev der åbnet to spor i retning mod Fyn.

Midt på aftenen blev det også muligt at køre over Øresundsbroen, som ligeledes havde været lukket for biltrafik.

Sidst på eftermiddagen blev der desuden åbnet for Alssundsbroen.

- Alssundbroen er netop blevet genåbnet efter at have været lukket på grund af mulig ustabilitet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Også Sydøstjyllands Politi har åbnet en bro, efter at stormen har passeret. Bilister kan derfor kører over Vejle Fjordbroen igen mandag aften.

Stormen gik i land i det vestlige Danmark og er vandret hen over landet mod hovedstaden. Nu er vinden taget så meget af, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke længere fraråder al unødvendig udkørsel.

- Stormen er nu aftaget så meget, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke længere fraråder udkørsel. Men al færdsel skal foregå med ekstrem forsigtighed - uanset om det er i byer eller på landeveje, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Mange steder ligger der væltede træer, bygningsdele, presenninger og andet, som er faldet eller blæst ned.

Stormen ser nu ud til at løje af på Vestegnen, og politiet fraråder ikke længere al udkørsel, men henstiller til forsigtighed udenfor.

DSB oplyser, at alle tog syd for Aarhus holder stille i hele landet. Samtidig vil der være forsinkelser på S-tog tirsdag på grund af nedrevne køreledninger, oplyser Banedanmark.

/ritzau/