Tre byer får modtagecentre for tusindvis af flygtninge

De danske myndigheder skal, hvis det står til regeringen, have en hel stribe af nye beføjelser, som skal træde i kraft, hvis Danmark oplever "en væsentlig forøgelse af indrejste flygtninge og migranter".

Først og fremmest skal politiet inden for kort tid etablere særlige modtagecentre tre steder i landet: Vordingborg Kaserne, Søgårdlejren i Sønderjylland samt i Valby, København. Her vil der ifølge regeringen være plads til 3000-4000 udlændinge.

Her skal det være muligt for politiet at tømme busser og registrere flygtninge under kontrollerede forhold. Centrene skal være hegnet ind, oplyser regeringen på et pressemøde fredag.

- De her faciliteter etableres kun, hvis der skulle ske brud på ro og orden, siger justitsminister Søren Pind (V).

Derudover er der lagt op til en række ændringer.

- I dag kan politiet ikke tilbageholde asylansøgere for at fastlægge deres identitet. Det er uholdbart. Vi vil ændre reglerne, så politiet kan tilbageholde indrejsende i en kortere periode, siger Pind.

Desuden får politiet mulighed for at standse tog-, bus- og færgedrift.

Og endelig vil regeringen gøre op med kravet om, at en tilbageholdt udlænding skal stilles for en dommer inden for tre døgn.

- Hvis det bliver nødvendigt at frihedsberøve et større antal udlændinge, kan det i praksis blive umuligt for politiet at nå at fremstille frihedsberøvede for en dommer inden for 3 gange 24 timer, skriver regeringen om de nuværende regler.

- I en sådan situation vil politiet i dag skulle løslade de pågældende.

I stedet vil regeringen lade udlændinge-, integrations- og boligministeren bestemme, at kravet om domstolsprøvelse inden for tre døgn skal suspenderes.

- Formålet er at sikre, at politiet ikke bliver nødsaget til at løslade udlændinge, alene fordi det i praksis vil være umuligt at fremstille et meget betydeligt antal udlændinge for en dommer inden for 3 gange 24 timer, skriver regeringen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip