Tre danskere udskiftet i ny Ajax-skuffelse

02/11/2013

Tre danskere var i startopstillingen, da fodboldklubben Ajax lørdag aften endnu en gang skuffede i Æresdivisionen i Holland.

Både Christian Poulsen, Lucas Andersen og Viktor Fischer blev udskiftet mod slutningen af 0-1-kampen mod Vitesse.

Gæsternes Valeri Qazaishvili scorede sejrsmålet kort før kampens afslutning.

For en uge siden måtte Ajax nøjes med 0-0 hjemme mod Waalwijk, hvilket indtil i dag var Ajax' eneste pointtab på hjemmebane i ligaen.

Christian Poulsen og Lucas Andersen nåede at indkassere hver deres advarsel, før de blev udskiftet.

Efter 69 minutter kom Nicolai Boilesen på banen i stedet for Poulsen, mens Lucas Andersen blev hevet ud et kvarter før tid.

Da der resterede syv minutter, sendte Ajax-træner Frank de Boer offensivspilleren Lasse Schöne på banen i stedet for Viktor Fischer, men lige lidt hjalp det.

Vitesse overtager andenpladsen i Æresdivisionen med 21 point for 12 kampe. Ajax har 19 point på femtepladsen.

AZ Alkmaar vandt senere lørdag aften 2-0 hjemme over Den Haag, som havde den tidligere Brøndby-spiller Mathias Gehrt med i hele kampen.

AZ Alkmaar avancerede til førstepladsen med 22 point efter 12 kampe.

Twente, som havde Andreas Bjelland med i hele kampen, spillede skuffende 2-2 hjemme mod bundholdet NEC Nijmegen.

I den kamp scorede den tidligere Esbjerg-spiller Søren Rieks til 1-2 for Nijmegen, og kantspilleren lagde også op til 2-2-målet, der holdt Twente væk fra førstepladsen.

Twente har med det uafgjorte resultat 20 point på tredjepladsen i en meget tæt top i den bedste hollandske fodboldrække.