Tre dømt for at skyde ved pizzeria på Vestegnen

Skrevet af admin

19/01/2015

Dagens topnyheder

En 24-årig mand udsatte omgivelserne for fare, da han en aften sidste sommer affyrede skud i forbindelse med noget tumult ved et pizzeria i Taastrup ved København.

To andre mænd på 22 og 37 år, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet for denne del af anklagen.

Alle tre er skyldige i at have fremsat trusler i forskelligt omfang og for overtrædelse af straffelovens paragraf 192a, der handler om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Det fastslog Retten i Glostrup mandag og idømte mændene mellem et og halvandet års fængsel.

Ved skyderiet, der foregik på Gadehavegårdsvej, blev der affyret skud på to-tre meters afstand i retning mod en mand, hvorved hans liv blev udsat for fare.

Kort tid efter indfandt de sig i en opgang i en etageejendom på Pælestykkerne i Taastrup lige i nærheden, hvor de truede ofret og to andre mænd med deres skarpladte våben.

De to ældste blev dømt for at have truet ofrene både inde i opgangen og udenfor, mens den 22-årige blev frifundet for truslerne foran opgangen.

Den ældre af de dømte mænd har tidligere været involveret i skudepisoder blandt andet i 2007 på bodega Chimpansen i Taastrup.

Efter domsafsigelsen mandag blev den 22-årige, som blev straffet med et års fængsel, løsladt, mens retten bestemte, at den 37-årige og den 24-årige, der begge fik halvandet års fængsel, fortsat skal være fængslet.

Denne beslutning blev kæret til landsretten.

/ritzau/