Tre dræbt i masseslagsmål på kirkegård i Moskva

Mindst tre personer er omkommet i et gruppeslagsmål på en gravplads i den russiske hovedstad, Moskva, lørdag.

Et par hundrede personer fra Kaukasus og et par af de tidligere sovjetlande var røget i totterne på hinanden på Khovanskoje-kirkegården, som er Moskvas største, rapporterer lokale medier.

Ifølge det russiske indenrigsministerium var flere bevæbnet med skydevåben.

23 personer er kommet til skade, af dem er fire alvorligt såret, oplyser sundhedsmyndigheder i Moskva.

Mindst 90 mennesker er anholdt.

I en amatørvideo, der er filmet fra en forbipasserende bil og som blev vist på russisk tv, kan man høre en af passagererne i bilen skrige, at "det er som en krigszone".

Billeder på de sociale medier viser unge mænd kaste sig ind i slåskampen med jernstænger, spader og baseballbat i hænderne.

Masseslagsmålet menes at være udløst af en strid om, hvem der har ret til at udføre det vellønnede graverarbejde på kirkegården.

Ruslands økonomi er i knæ på grund af den lave oliepris og de sanktioner, de vestlige lande har indført mod landet. Det betyder, at mange indvandrere har store problemer med at finde arbejde.

Samtidig bidrager forskellige grupper af kriminelle med anden etnisk baggrund til spændingerne i Moskva.

En ansat ved Khovanskoje-kirkegården fortæller til det russiske nyhedsbureau RIA, at folk fra de nordkaukasiske regioner Tjetjenien og Dagestan angreb indvandrere fra de tidligere sovjetrepublikker Usbekistan og Tadsjikistan, som arbejder på kirkegården, fordi de vil overtage deres arbejde.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip