Tre dræbt under skyderi i amerikansk butikscenter

Tre mennesker er dræbt under et skyderi i et butikscenter i delstaten Maryland ikke langt fra den amerikanske hovedstad Washington D.C.

Politiet i delstaten Maryland bekræfter skyderiet på sin Twitter-profil og siger, at den formodede gerningsmand er blandt de dræbte ved indkøbscentret Columbia Mall, der ligger 48 kilometer nord for Washington D.C. i en forstad til storbyen Baltimore.

- Politiet er i indkøbscentret for at sikre sig, at folk bliver bragt ud i sikkerhed, skriver politiet.

- Indkøbscentret menes at være sikkert, men handlende bør holde sig i ro, til politiet når frem, lyder det i en anden Twitter-besked.

Skyderiet skete lørdag formiddag lokal tid.

- Da politiet ankom, fandt betjente tre personer skuddræbt. En af dem lå i nærheden af et skydevåben og ammunition, skriver politiet og påpeger, at vedkommende menes at stå bag skyderiet.

Den lokale politichef i Howard County, William J. McMahon, siger på et pressemøde, at gerningsmanden angiveligt opererede alene.

- Vi er meget sikre på, at det var en enlig gerningsmand, og at der ikke var nogen anden gerningsmand i centret, siger han.

Myndighederne arbejder nu på at identificere de dræbte. Motivet til skyderiet kendes endnu ikke.

Det lokale hospital oplyser ifølge politiet, at et offer for skyderiet er under behandling efter at være blevet ramt i foden. Yderligere en såret skal være bragt til hospitalet. Der er angiveligt tale om mindre skader.

Tv-stationen NBC har talt med en mand, der har været i telefonisk kontakt med sin datter, der havde søgt dækning i en bank inde i indkøbscentret sammen med en gruppe andre skræmte handlende.

- Folk gik i panik, siger manden til NBC.

En butiksmedarbejder fortæller tv-stationen CNN, hvordan skuddene gav genlyd gennem centret.

- Når du hører skud, så løber du. Der er ikke andet at gøre, siger han.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip