Tre gode råd: Sådan slipper du af med dobbelthagen

Skrevet af Ronja Ryde

22/01/2015
Har du svært ved at slippe af med det ekstra fedt under hagen? Her er et par tips til, hvordan du gør.

Dagens topnyheder

Får du også en fornemmelse af, at alt fedtet sætter sig lige under din hage, så snart du tager et par ekstra kilo på? Og synes du, som mange andre, at dobbelthagen er den sidste, der forsvinder, når du taber dig igen?

Womenshealthmag har spurgt Stephen S. Park, som er læge, om hvorfor især kvinders fedt har det med at sætte sig på hagen.

- Når vi taber os eller tager på i vægt, hverken øger eller mindsker vi antallet af fedtceller. I stedet er det cellerne selv, der bliver større eller mindre. Det er derfor, mange mener, at de har et ‘problemområde’, uanset deres vægt. De har simpelthen flere fedtceller i det område, end andre har.

Desuden, siger doktor Stephen S. Park, kan dine unikke ansigtstræk også spille ind. Hvis du har en mere kraftig ansigtsstruktur, kan det nemlig sagtens få ansigtet til at se ‘tykkere’ ud.

Du kan naturligvis ikke ændre på din knoglestruktur, men der er faktisk flere ting, du kan gøre for at undgå opsvulmethed i ansigtet

Her er tre gode råd til hvordan:

1. Undgå væskeophobning
- Et overdrevet indtag af alkohol, sukker og salt kan alle resultere i tykkere ansigter, siger Sue Decotiis, som er vægttabs-ekspert, til womenshealthmag.com.
Madvarer, som indeholder de tre ting, kan nemlig få kroppens væv til at binde vandet til kroppen.
Hendes råd er derfor at skære ned på alkoholen og de salt- og sukkerholdige fødevarer, og samtidig sørge for at drikke en masse vand. For når du er dehydreret, har kroppen en endnu større tendens til at holde vandet fast.

2. Tag dine allergier alvorligt
Har du madallergier, eller er du for eksempel glutenintolerant, kan indtag af de fødevarer, din krop reagerer på, tilsyneladende resultere i, at dit ansigt hæver op. Opsvulmethed er faktisk i sig selv et tegn på, at der er noget i dit fordøjelsessystem, som ikke fungerer.

3. Hormoner
Nogle kvinder oplever, at deres ansigter hæver før og under deres menstruation. Det skyldes, siger Sue Decotiis, at niveauet for hormonet progesteron stiger lige op til ‘den tid på måneden’.
Hvis du, samtidig med et ophævet ansigt, også oplever en form for hedeture op til menstruationen, bør du faktisk snakke med din læge eller en gynækolog om det. Så kan det nemlig være et tegn på præ-overgangsalderen, hvor din krop begynder at gøre sig klar til permanent infertilitet.