Tre gode veninder går på bar og forhindrer en voldtægt

De fleste af os håber på, at vi ville have modet til at træde i karakter, hvis vi blev vidner til kriminalitet. Det er naturligvis også ud fra et ønske om, at andre ville gøre det samme, såfremt man selv var offeret.

Disse tre kvinder bliver lige nu hyldet på nettet for deres heroiske indsats på en bar i torsdags. Her forsøgte en mand angiveligt at bedøve en kvinde med narko for at kunne voldtage hende.

Episoden fandt sted i Santa Monica i USA.

Sonia Ulrich fortæller i et Facebook-opslag, som er blevet delt over 100.000 gange siden i fredags, at hun og veninderne Monica Keyon og Marla Saltzer så noget temmelig skræmmende. En mand trak en kvindes glas hen til sig, tog et lille hætteglas frem og hældte noget i drinken. De tre veninder var dog ikke nervøse for at blande sig i sagerne.

Læs også: Brandmand bryder sammen, da han får et kram af en lille dreng - årsagen er næsten ikke til at bære

- Jeg rejste mig for at finde hende ude på toilettet. For at advare hende. Sige til hende, at hun skulle smutte fra det svin. Lav en drink til ham. Et eller andet. Så efter jeg havde hængt lidt ud ved håndvasken på toilettet, var hun færdig. Jeg gik derhen “Hej! Øh, det her er lidt underligt, men vi så den fyr, du er sammen med, komme noget i din drink”, skriver Sonia Ulrich.

Ifølge hende var kvinden dybt chokeret. Sonia Ulrich formodede, at hun ville sige, at de lige havde mødt hinanden. Men ifølge kvinden var fyren en af hendes allerbedste venner. De havde kendt hinanden i halvandet år og arbejdede sammen.

De tre veninder allierede sig med en tjener, som gik hen til bordet og spurgte, om parret var ok. Han serverede kvinden en dansk vand.

- Den stakkels kvinde måtte sidde 40 minutter længere over for “en af sine bedste venner” velvidende, at han prøvede på at dope hende. Marla lagde mærke til, at han flere gange skålede mod hendes glas for at få hende til at drikke. Hun spillede cool. Mest fordi hun var lamslået, tror jeg, skriver Sonia Ulrich.

Sikkerhedschefen på stedet kom og sagde til de tre veninder, at de skulle sige til, hvis de opdagede noget mistænkeligt.

- De kunne gå tilbage og tjekke optagelserne fra overvågningskameraet. De fik ham på bånd. De havde bevis for, at han forsøgte at dope pigen. De tog glasset væk som bevismateriale. Vi blev for at afgive forklaring. Vi spurgte pigen, om hun kunne komme hjem. “Min bil er hos ham. Inde i hans bygning. Vi kom sammen”. En del af planen. Vi var lamslåede. Hun var stadig i chok, men det var ikke slut, skriver Sonia Ulrich.

Læs også: Servitricen blev rørt til tårer, da hun opdagede beskeden på kvitteringen

Mange gæster i restauranten kom hen for at takke de tre veninder. De fik mindst ti historier fra folk, som havde oplevet noget lignende eller kendt nogen, der havde.

- Vi blev ved med at takke lederen for at gribe til handling. Vi er fuldt klar over, hvor mange mennesker der ikke ville have taget os seriøst, lyder det fra Sonia Ulrich.

Ifølge Buzzfeed er manden sigtet for at have forsøgt at give et stof med henblik på at gennemføre en voldtægt. Han skal for første gang i retten i næste uge.

Læs hele hendes opslag nedenfor.

GUESS WHO STOPPED A RAPE LAST NIGHT?! THESE GALS! Ok, so we're still recovering from the events, but we wanted to tell...

Posted by Sonia Ulrich on Friday, May 27, 2016

 

Dagens Gossip