Tre grunde til vi bliver i usunde forhold

Skrevet af Sol Stoffregen

03/11/2014

Mest læste i dag

Det virker måske nemt nok, når det handler om andres parforhold. Men når det kommer til ens eget forhold eller ægteskab, bliver tingene straks meget svære.

Du råder gerne veninderne til at give deres kærester det røde kort, men hvad med dig selv, kan du gøre det samme?

Læs også: Væbn jer med tålmodighed, kvinder: Mænd er først modne som 43-årige

Det er som regel aldrig nemt at være den, der gør et parforhold forbi, selvom kærligheden og gnisten er helt ødelagt. Ofte synes det nemmere at blive i forholdet og affinde sig med situationen, for du har jo lagt mange år og kræfter i forholdet.

Huffington Post har samlet et udvalg af læsernes grunde til at blive i et dødsdømt forhold - her er tre eksempler:

Læs også: Pas på: Dette mande-job falder næsten alle utro kvinder for

1. Jeg blev fordi, jeg ikke ville have, at mine børn skulle vokse op i en skilsmissefamilie. Jeg kommer selv fra en skilsmissefamilie, og jeg ville ikke have, at mine to døtre skulle opleve det samme som mig.

2. Jeg blev, fordi jeg troede, at min kæreste ville ændre sig. Jeg ventede på, at tingene skulle blive bedre, men det bliver det aldrig. At slå op med ham var det bedste valg for os begge, selvom han ikke syntes det. Du kan ikke få nogen til at ændre sig, det skal komme fra dem selv.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

3. Jeg blev, fordi jeg følte, at jeg ikke var værdig til at finde noget bedre. Jeg har været i den situation flere gange. Du har ikke meget selvværd, og derfor tror du ikke, der er noget bedre til dig ude i verdenen. Du føler, at din nuværende partner er den bedste person, du kan finde, så du forsøger at klare dig igennem.