Tre hemmelige tips til danskernes tre foretrukne feriedestinationer

Omkring 400.000 danskere tager en uge eller to på charterferie i løbet af skolernes sommerferie i år. De mest besøgte feriemål er Alanya i Tyrkiet, Kreta i Grækenland og Mallorca i Spanien.

Star Tour, der er landets største rejsearrangør, har fået personalet på netop de tre destinationer til at komme med deres egne ”hemmelige” tips til de mange danskere, der vil valfarte dertil om kort tid.

- Det er altid rart at have et par tips med til ferien, som ikke så forfærdeligt mange andre kender til, og vores personale er eksperter på deres destinationer, som de kender ud og ind. Dette er deres egne ideer til oplevelser eller steder, du ikke bør snyde dig selv for, når du besøger hhv. Mallorca, Kreta og Tyrkiet, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Alanya, Tyrkiet:

Tepe - Restaurant: Følger man vejen op i Taurusbjergene, bag Alanyas travle centrum, til den lille by Tepe , finder man Tepe Mountain Restaurant. Her får man ikke alene en overdådig morgenmadsanretning, men også en førsteklassesudsigt fra bjergene udover Alanya.

Olympos - Oplevelse

Hvis man vil ud på eventyr, så skal man køre mod Olympos. I den smalle dal ligger gamle ruiner fra fortidens byer og hamammer, og der er en særlig afslappet atmosfære. Stedet er populært blandt backpackers og omrejsende. Indlogering foregår i træhytter oppe mellem fyrretræerne.

Det er også i Olympos, man kan opleve Yanartaş ”Brændende Sten” som tyrkerne kalder det. Det ligger ca. 7 km fra Olympos, flammerne, man kan ane komme op af bjerget, siges at stamme fra uhyret kimæren, men forskere siger dog noget andet. Den bedste mulighed for at se flammerne er ved at tage en aftenudflugt op på bjerget.

Moonlight Park Kemer – Oplevelse, også for børn

Den fine strand er indbydende for både børn og voksne, og man kan let få hele dage til at gå der. Man må endelig ikke glemme at medbringe snorkeludstyret, for hvis der er noget man ikke må gå glip af når man besøger den fine strand, så er det at snorkle med havskildpadder.

Mallorca, Spanien:

Vinproducenter - Oplevelse

Som noget nyt kan man tage med på udflugten wineexpress. Her besøger man de 2 mest kendste vinproducenter på øen, nemlig Macia Batle og Ribas. Har man interesse i vine, og eventuelt tapas, så er dette et godt sted at starte.

Vandring – Oplevelse

Mallorca er ganske kendt for sin vandring, og har et hav af fine stier og vandrerruter, der dog ikke er specielt kendt blandt danske gæster. Både ruter for øvede og nybegyndere.

Show - Oplevelse

Pirates. En stor musical, som man finder i Palma Nova. Dette er absolut en stor oplevelse både for børn og for voksne.

Kreta, Grækenland:

Cykeludflugt – Oplevelse

Tag på Hellas Bike's udflugter rundt i nærområdet i Platanias/Agia Marina. Her er der ture for både små og store, og du kommer med garanti til at opleve en del af Vestkreta, som du aldrig har set før.

Kør ud i det blå – Restaurant/Oplevelse

Lej en bil, kør i sydøstlig retning op i bjergene og de små landsbyer. Her finder du det gamle, ægte Kreta. I enhver lille by støder du på en lille lokal taverna, hvor menukortet næsten kun er på græsk. Lad tjeneren bestille maden for dig, eller bed om Meze, der græsk tapas.

Hippieby – Oplevelse

Byen Matala er en gammel hippie by som ligger syd på øen. Her kan man gå rundt og se på mennesker, de gamle grotter som folk boede i 70’erne, tage et dyp ved den lille romantiske strand, eller besøge den gamle hippie som fortsat bor der med sine dreadlocks. I starten af juni afholder byen en årlig hippie festival. Man skal have bil for at komme dertil.

Dagens Gossip