Tre hospitaler blev for meget for it-system i hovedstaden

Der er i øjeblikket stort fokus på at udbedre problemerne med det nye it-system, som har forsinket mindst 400 patienter i Region Hovedstaden på eksempelvis CT-skanninger og brystkræftscreening.

Det fortæller vicedirektør i Region Hovedstadens Center for It, Medico og Telefoni (CIMT) Pia Kopke.

- Vi har, siden problemerne begyndte, været i fuld gang med at opdatere systemet og udbedre fejlene. Det sker i tæt dialog med leverandøren Agfa, der står bag det nye system, udtaler Pia Kopke i en pressemeddelelse.

- Heldigvis går det den rigtige vej nu, men fordi vi stadig arbejder med fejlretning, kan personale og patienter fortsat blive udsat for forsinkelser, tilføjer hun.

Det nye system blev første gang implementeret på Amager og Hvidovre Hospital i september sidste år, og siden har der været svingende stabilitet.

Men driftsforstyrrelserne tog til efter implementeringen på Herlev og Gentofte Hospital i begyndelsen af april, fordi systemet ikke havde nok kapacitet.

- Indtil videre er systemet kun i brug på tre hospitaler, så vi burde ikke opleve de her problemer. Derfor er vi også i dialog med leverandøren for at sikre, at systemet fremadrettet får den nødvendige stabilitet, siger Pia Kopke.

Formålet med det nye system er at erstatte en række lignende, men forældede, systemer. Det nye system skal, når det er fuldt funktionsdygtigt, sikre, at alle billeder fra skanninger og røntgenundersøgelser bliver tilgængelige på tværs af regionens hospitaler.

Rigshospitalet, Nordsjællands Hospital og Bornholms Hospital får først implementeret systemet, når systemet kører uden forsinkelser.

Region Hovedstaden forventer at have en mere uddybende redegørelse over situationen klar i løbet af næste uge.

/ritzau/

Dagens Gossip