Tre julebyer, der er et besøg værd

Rejsefeber har fundet tre julebyer, der absolut er et besøg værd.

1. Berlin

Berlin tilbyder intet mindre end 50 julemarkeder hvert år, nogle gange endnu flere. Du finder alt fra mindre basarer til store shoppingmekkaer. Det er altså relativt let at finde julegaver her.

Hvis du ønsker dig en anderledes jul, hvor traditioner blander sig med det moderne, anbefaler vi Berlin. Det populæreste marked er nok Gendarmenmarkt i bydelen Mitte, som har omkring 4 millioner besøgende hvert år. Det koster en euro i weekenderne, men på hverdage mellem 11 og 14 er det gratis.

2. Prag

Prag har en lang tradition for at fejre julen, og julestemningen består af sang og fællesskab. Her bydes på en unik atmosfære. Byen i sig selv er ikke særlig stor, så du kommer let rundt til markederne. I den gamle bydel lyser et stort juletræ hvert år op på torvet.

Sug stemningen til dig, og nyd fællesskabet. Smag på delikatesser, kig på håndværk – et roligt og dejligt sted at byde julen velkommen.  Prag er et godt alternativ for dig, der ikke bare vil shoppe i ferien, men også nyde stemningen.

3. Wien

Leder du efter traditionel og klassisk julestemning? Elsker du julen lidt mere end andre? Så er Wien byen for dig.

Wien stråler hver jul med flere julemarkeder og butikker med flotte dekorationer. Og rådhuset i Wien er perfekt, når man vil nyde en idyllisk jul, med den smukke arkitektur og charmerende udsmykning. Passer til hele familien.

Køb en kop glühwein (hvis du er voksen, vel at mærke), og lad dig forføre af østrigernes jul. For en rigtig julefantast er Wien et must.

De fleste weekendbyer i Europa byder på julemarkeder fra den 25. november.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip