Tre læger suspenderet fra jysk sygehus

Sygehus Thy-Mors i Thisted er blevet tre læger færre, efter hospitalet har valgt at suspendere lægerne, da der er kommet oplysninger frem om, at de i flere tilfælde har fejlbehandlet patienter skadet dem.

- De er fritaget, fordi der er en usikkerhed. En usikkerhed, der er skabt omkring kvaliteten og patientsikkerheden. Det kan vi naturligvis ikke have, siger regionsrådsformand for Region Nord, Ulla Astman til DR.

Læs også: Mange børnehavebørn har under tre kvadratmeter at lege på

Den ene læge var der tidligere blevet advaret mod, da vedkommende var på Aalborg Sygehus. En overlæge konkluderede, at lægen slet ikke var god nok til at udføre opgaverne, men alligevel blev den pågældende læge kort tid efter ansat på Sygehus Thy-Mors i Thisted. 

- Er der en usikkerhed om, at der kan være ukvalificerede læger, så skal der handles på det. Det kan der overhovedet ikke herske nogen som helst tvivl om, siger Ulla Astman til DR.

Læs også: Dansker død i dykker-ulykke i Norge

Regionrådsformanden kan endnu ikke sige, hvilke konsekvenser der bliver for de pågældende læger, der allerede har flere afgørelser imod sig fra Patientombuddet. 

- Hvilke konsekvenser det eventuelt skulle få, kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Jeg afventer orienteringen fra sygehusledelsen om, hvad er der er tale om i den pågældende sag, siger Ulla Astman. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip