Tre lynscoringer knækker Brøndby

01/12/2013

Den belgiske angriber Igor Vetokele scorede to gange, da FC København søndag aften vandt arvefjendeopgøret mod Brøndby med 3-1 - og det endda på udebane.

Resultat betyder, at FCK inden årets sidste superligarunde er seks point efter FC Midtjyllands førerhold. Brøndby har ni point op til midtjyderne.

Fortællingen om FCK's sejr begynder pudsigt nok ved Brøndbys 1-0-føringsmål midtvejs i første halvleg.

Målet var en sand perle fra Ferhan Hasani, der scorede på et frispark. Inden da havde midtbanespilleren fra Makedonien været ret anonym i kampen.

Det var han ikke efter sin scoring. Hasani var manden i centrum, tiljublet af holdkammerater og det meste af de 21.624 fremmødte på Brøndby Stadion, som øjnede et stort resultat.

Lidt over 10 minutter senere var stemningen en helt anden, og Hasani var glemt. Med tre mål havde FCK bragt sig foran 3-1 - nærmest ud af ingenting.

To minutter efter Brøndbys føringsmål udlignede Vetokele til 1-1 efter et langt indkast, som havnede hos angriberen.

Derefter nettede Nicolai Jørgensen til 2-1 efter en flot solotur, inden Vetokele stjal bolden fra Michael Almebäck i en løbeduel og scorede til 3-1.

Det var Vetokeles niende ligamål i denne sæson og hans sjette i fire kampe. Noget af en forvandling for angriberen, der blev hentet af sin fyrede landsmand Ariël Jacobs og længe lignede et flop.

At det gik fra 1-0 til 1-3 på ingen tid, var en bemærkelsesværdig ting taget Brøndbys form i betragtning.

Brøndby var uden nederlag i ni kampe i træk, og i de seneste fem kampe var der end ikke scoret mod klubben.

Den statistik lod FCK'erne sig ikke ryste af. Heller ikke af, at de inden de tre mål nærmest ikke havde udfordret Brøndbys defensiv.

Apropos Brøndbys defensiv. Den hollandske forsvarsprofil Khalid Boulahrouz indgik i startopstillingen hos værterne og varmede også op til kampen. Men kort før kampstart kom meldingen om, at han var blevet skadet og ikke kunne spille.

Måske kunne Boulahrouz have forhindret den defensive nedsmeltning hos Brøndby. Han kunne i hvert fald have gjort det bedre end Almebäck ved 3-1-målet. Svenskeren er bedst som back, men måtte spille centralt efter Boulahrouz' afbud.

Det var ikke kun Brøndby, der manglede en defensiv profil. FCK måtte undvære en syg anfører Lars Jacobsen, hvis plads som højre back blev overtaget af Christoffer Remmer.

Remmer gjorde det fornuftigt, og han har nu spillet syv superligakampe med lutter sejre til følge. Den statistik kan Solbakken - og landsholdsveteranen Lars Jacobsen - lige tygge på.

Brøndby, som slet ikke var farlige nok i anden halvleg, runder året af ude mod bundproppen Sønderjyske søndag 8. december. Dagen før spiller FCK hjemme mod FC Vestsjælland.