Tre mål på tre minutter i Brøndbys 2-2-kamp mod Esbjerg

28/09/2014

For tredje superligakamp i træk måtte Brøndby forlade banen uden en sejr. Men ude mod Esbjerg blev det dog til et enkelt hårdt tilkæmpet point efter en særdeles underholdende 2-2-kamp.

Opgøret bølgede generelt frem og tilbage, og Brøndby skulle bruge mange kræfter på at udligne den Esbjerg-føring på 2-1, som kom i stand på to Esbjerg-mål på to vanvittige minutter i begyndelsen af anden halvleg.

Inden da var Brøndby kommet foran 1-0 blot et minut inde i anden halvleg. Brøndby-angriberen Teemu Pukki blev sendt flot af sted i dybden af Andrew Hjulsager og scorede sit første mål siden skiftet fra Celtic.

Det kunne ligne starten på den Brøndby-optur, som mange venter skal komme efter købet af Daniel Agger fra Liverpool.

Men opturen kom heller ikke i denne omgang. For bare tre minutter senere havde Esbjerg vendt kampen helt på hovedet med mål af de centrale midtbanespillere Hans Henrik Andreasen og Magnus Lekven.

Det var et smart mål på hovedstød, Andreasen fik sendt forbi Brøndby-keeper Lukas Hradecky i en situation, hvor Agger som nærmeste mand så lidt for passiv og tøvende ud.

Det gjorde hele Brøndby-forsvaret også, da Lekven bankede en kanonkugle i nettet til 2-1, inden Esbjerg-fansene var færdige med at juble over 1-1-udligningen.

Brøndby fik dog lov til at juble igen efter 79 minutter, da den indskiftede islandske angriber Holmbert Fridjonsson, der også er hentet i Celtic, fik udlignet til slutresultatet 2-2.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og dermed lykkedes det ikke helt for Brøndby at rejse sig efter sidste weekends 0-1-nederlag mod FC København og 0-2-nederlaget ugen før hjemme mod Randers FC.

Det må ærgre Brøndby mest, da sjællænderne i første halvleg var dominerende og tilspillede sig langt de fleste chancer.

Den største tilfaldt Teemu Pukki, men helt fri foran Esbjerg-målmand Martin Dubravka ramte den finske landsholdsangriber stolpen.

Brøndby-træner Thomas Frank gestikulerede i ærgrelse over den brændte chance, som var af den slags, der skal scores på for at vinde kampe i Superligaen.

Esbjerg-angriberen Martin Pusic var farligste mand hos hjemmeholdet, men han formåede heller ikke at få bolden i kassen.

Blandt andet manglede han nogle centimeter for at heade bolden i nettet i slutningen af første halvleg efter et godt indlæg fra højre side.

Målene kom dog i anden halvleg fra begge mandskaber - to fra hvert hold - og så endte kampen som en ganske mindeværdig en af slagsen alligevel.

Brøndby skal i næste spillerunde på hjemmebane møde de forsvarende danske mestre fra AaB, mens Esbjerg gæster FC København.