Tre mænd dømt for brandstiftelse mod pizzeria i Odense

Tre mænd er i dag blevet dømt for brandstiftelse mod Jasmin Pizzeria i Nørregade i Odense, oplyser Fyns Politi.

Det var den 6. marts i år, hvor en 31-årig mand fra Assens med to molotovcocktails, forsøgte at sætte ild til pizzeriaet. Det gik dog helt galt, og i stedet antændte manden sig selv, mens et vidne filmede det med sin mobiltelefon.

Den 31-årige mand, der er fra Assens fik et års fængsel for at have forsøgt at sætte ild til pizzeriaet. En 34-årig mand fra Assens fik to års fængsel for at have optrådt som mellemmand, idet han skaffede kontakten til den 31-årige.

En 42-årig mand fra Tinglev i Sønderjylland fik 2 ½ års fængsel for at stå bag brandstiftelsen. Den 42-årige mand var samlever med den kvindelig indehaver af pizzeriaet, der på gerningstidspunktet havde lejet lokalerne i Nørregade.

Den 42-årige blev tillige dømt for i februar i år at have forsøgt at få en anden person til at udføre brandstiftelsen. Da denne afslog at medvirke, fik den 42-årige mand via sin 34-årige ven kontakt med den 31-årige, som indvilligede i at udføre brandstiftelsen mod eftergivelse af en mindre gæld til den 34-årige.

Den 34-årige og den 42-årige er begge irakiske statsborgere, som har boet i Danmark i 12 år. Begge blev ved dommen udvist for bestandig. Den tredje dømte er etnisk dansker.

De to udlændinge ankede dommen til frifindelse. Danskeren tog betænkningstid. De to udlændinge er fængslet efter dommen.