Tre mænd er fængslet for hvidvask af hashmillioner

Skrevet af admin

18/11/2014

Mest læste i dag

Tre mænd er tirsdag aften blevet varetægtsfængslet i 14 dage i en opsigtvækkende sag, hvor mere end 100 millioner kroner ifølge anklagemyndigheden er blevet omsat i en vekselforretning i København.

Nogle af de mange penge stammer ifølge politiet fra handel med hash.

De sigtede og vekselfirmaet er beskyttet af et navneforbud, men offentligt tilgængelige oplysninger om vekselfirmaet viser, at det er firmaets 31-årige direktør, der er sigtet, samt hans far, der er ansat i firmaet.

Derudover er en 47-årig mand, der har foretaget vekslinger af formodede hashpenge hos firmaet, også sigtet.

Anklager Karina Ankergren fra Bagmandspolitiet fortalte tidligere tirsdag, at mændene er sigtet efter straffelovens bestemmelse om groft hæleri.

Efter varetægtsfængslingen har anklageren ikke yderligere kommentarer.

Den 31-årige direktør og hans 65-årige far har ifølge sigtelsen siden maj 2010 og frem til anholdelsen mandag været med til at veksle de enorme beløb. Det samlede beløb løber ifølge anklagemyndighedens opgørelse op i 104 millioner kroner.

Den tredje sigtede har ifølge sigtelsen siden maj 2013 foretaget vekslinger af knap 1,3 millioner kroner.

Hvordan mændene forholder sig til sigtelsen er uvist, da retsmødet blev holdt for lukkede døre.

Bagmandspolitiet og Københavns Politi mener, at pengene, som blev omsat i vekselkontoret, blandt andet stammer fra hashkriminalitet på Christiania, men ingen af mændene er altså sigtet for overtrædelse af straffelovens narkobestemmelse.

Straffelovens hæleribestemmelse anvendes blandt andet i sager, hvor de mistænkte har modtaget beløb, som, de ved eller har en klar formodning om, stammer fra kriminalitet.

Direktøren og hans far har ifølge sigtelsen enten ønsket selv at opnå del i de 104 millioner kroner, som anklagemyndigheden betegner som "udbyttet", eller at andre skulle opnå del i pengene.

De sigtede blev anholdt mandag, og i den forbindelse har politiet beslaglagt 2,5 millioner kroner. En halv million af dem blev fundet hos den 47-årige mand, som ifølge politiet har tilknytning til Pusherstreet på Christiania.

Det fremgår ikke af bagmandspolitiets sigtelser mod mændene, hvor mange penge de måtte have tjent på deres påståede hæleri.

/ritzau/